Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Μεγάλες διαδηλώσεις για αυξήσεις μισθών και προστασία των θέσεων εργασίας

Πορτογαλία: Μεγάλες διαδηλώσεις για αυξήσεις μισθών και προστασία των θέσεων εργασίας
Η ανεργία αυξάνεται σημαντικά στην Πορτογαλία εξαιτίας των επιπτώσεων του Covid -19
Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις της Πορτογαλίας το Σάββατο (26/9/2020) απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και περισσότερες δράσεις για την προστασία των θέσεων εργασίας που απειλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών, που διοργανώθηκε από τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της Πορτογαλίας, τη CGTP, οι εργαζόμενοι που φορούσαν μάσκες και διατηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας ζήτησαν από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει τον εθνικό ελάχιστο μισθό στα 850 ευρώ από τα τρέχοντα 635 ευρώ, το χαμηλότερο στη δυτική Ευρώπη, όπως γράφει το Reuters.
Η ανεργία στην Πορτογαλία αυξήθηκε πάνω από 400.000 άτομα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και αυξάνεται κατά σχεδόν 1/3 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2019.
Στη νότια περιοχή του Αλγκάρβε, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, ο αριθμός των ατόμων που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι αυξήθηκε κατά 177% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το 2019.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Antonio Costa, έχει θεσπίσει διάφορα μέτρα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών δανείων και της καθυστέρησης στην καταβολή ορισμένων φόρων.
Επίσης, εισήγαγε ένα νέο σχέδιο, επιτρέποντας στις εταιρείες να αναστείλουν προσωρινά θέσεις εργασίας ή να μειώσουν τις εργάσιμες ώρες αντί να απολύσουν εργαζόμενους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης