Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση στο Nagorno-Karabakh

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση στο  Nagorno-Karabakh
Σφοδρές μάχες ξέσπασαν  στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Με στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση στην εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή 27/9 το Αζερμπαϊτζάν, η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Nagorno-Karabakh), η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία.
 «Κήρυξα στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση για τους άνω των 18 ετών», δήλωσε ο ηγέτης του Καραμπάχ, ο Arayik Harutyunan, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η προεδρία.
Στις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν χάσει τη ζωή τους άμαχοι και στρατιωτικοί, όπως  ανακοίνωσαν το Αζερμπαϊτζάν και αρμένιοι αυτονομιστές, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άρχισε τις εχθροπραξίες.
«Νεκροί και τραυματίες έχουν αναφερθεί μεταξύ των αμάχων και των στρατιωτικών», ανακοινώθηκε από την αζερινή προεδρία, ενώ ο δημόσιος μεσολαβητής του Καραμπάχ δήλωσε πως υπάρχουν «θύματα μεταξύ των αμάχων» στον πληθυσμό της περιοχής.
Σημειώνεται ότι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι μια περιφέρεια του Αζερμπαϊτζάν που έχει αποσχισθεί από την υπόλοιπη χώρα και κατοικείται κυρίως από Αρμενίους.
Ο εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι μια γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το  υπουργείο αυτό, που υποστηρίζει τους αυτονομιστές ότι δύο αζερινά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν και πως οι αρμενικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία άρματα μάχης και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, απαντώντας σε μια επίθεση εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στους οποίους περιλαμβάνεται η περιφερειακή πρωτεύουσα Στεπανακέρτ.
«Η απάντησή μας θα είναι αναλογική και η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν φέρει πλήρη την ευθύνη για την κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο.
Από την πλευρά του, το Αζερμπαϊτζάν ότι εξαπέλυσε «αντεπίθεση» μετά από επίθεση των αυτονομιστών και έκανε λόγο για κατάρριψη ενός μόνο αεροσκάφους.
«Καταδικάζουμε αυστηρά την επίθεση της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας στο Twitter διαβεβαιώνοντας πως το Αζερμπαϊτζάν έχει «την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης