Θεοχάρης: Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Θεοχάρης: Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη
«O ελληνικός τουρισμός φέτος πέτυχε τρεις πολύ σημαντικούς στόχους», σύμφωνα με τον Χ. Θεοχάρη
«Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και για αυτό θα δουλέψουμε εντατικά και συστηματικά», τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που έχει θέμα: «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη».
Ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι «ο ελληνικός τουρισμός φέτος πέτυχε τρεις πολύ σημαντικούς στόχους» και εξηγεί ότι «πρώτον, η τουριστική αγορά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.
Η  χώρα μας ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμός για όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν και να πάνε διακοπές. Για παράδειγμα η ΤUI ανακοίνωσε ότι ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός της.
Δεύτερον, το brand και η καλή φήμη που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά και ενισχύθηκε κατά την τουριστική περίοδο.
Η Ελλάδα προσέφερε στους επισκέπτες μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες παρέχοντάς τους ταυτόχρονα το αίσθημα της ασφάλειας που ήταν πολύ καθοριστικό εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης» και «τρίτον, είχαμε υποδειγματική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Οι άνθρωποι του τουρισμού βοήθησαν πολύ ώστε η ασφάλεια που είχε τεθεί ως προτεραιότητα για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, να εξασφαλιστεί και όλοι όσοι ήρθαν στη χώρα μας επέστρεψαν στις πατρίδες τους υγιείς χωρίς μια στιγμή να αισθανθούν φόβο ή ανασφάλεια.
Το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου διενεργήθηκαν πάνω από 4.000 τεστ στους εργαζομένους του τουρισμού με μόνο δύο δείγματα θετικά».
Αναφορικά με τις νέες προκλήσεις που διαρμοφώνονται, ο κ. Θεοχάρης τονίζει πως «η ανάκτηση του χαμένου εδάφους από τις επιπτώσεις της πανδημίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα».
Προσθέτει πως «θα κινηθούμε σε δύο άξονες.
Ο πρώτος είναι ο ουσιαστικός μετασχηματισμός της προβολής της χώρας.
Υπάρχουν καμπάνιες που «τρέχουν» αυτή την περίοδο και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για το 2021.
Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εξελίξεις με την πανδημία.
Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τον συνολικό χαρακτήρα και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Παραμένοντας πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό για ουσιαστική βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την εκτέλεση έργων όπως πχ η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων με προδιαγραφές αειφορίας, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και προσβασιμότητας, ο εκσυγχρονισμός εκατοντάδων τουριστικών λιμένων, η καλλιέργεια νέων μορφών τουρισμού κ.λπ.».
Ταυτόχρονα, συμπληρώνει ο υπουργός,  «επενδύουμε σε μια ουσιαστική, μεταρρυθμιστική τομή της επαγγελματικής εκπαίδευσης για τα μελλοντικά στελέχη, για τους Έλληνες εκείνους οι οποίοι θα υποδέχονται πρώτοι κάθε επισκέπτη ο οποίος φτάνει στην πατρίδα μας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS