Τάσιος (ΠΟΞ): Γίναμε οι πρωταγωνιστές των πρώτων αφίξεων της σεζόν COVID-19 – Οι επόμενοι μήνες καθοριστικοί

Τάσιος (ΠΟΞ):  Γίναμε οι πρωταγωνιστές των πρώτων αφίξεων της σεζόν COVID-19 – Οι επόμενοι μήνες  καθοριστικοί
"Οι δραματικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία επιβάλλεται να μας κρατούν σε εγρήγορση, τόσο συλλογικά, όσο και εθνικά και ευρωπαϊκά", τονίζει ο Γρ. Τάσιος
«Η πανδημία COVID-19 επηρέασε δραματικά την τουριστική βιομηχανία όλων των χωρών, ύστερα από δεκαετίες σταθερής ανάπτυξης», όμως «η Ελλάδα, κατάφερε να αντιδράσει ψύχραιμα και έγκαιρα κάτω από τις οδηγίες των ειδικών» και «γίναμε οι πρωταγωνιστές των πρώτων αφίξεων της σεζόν COVID-19, χωρίς κανένα πρόβλημα που θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρ. Τάσιος.
Ο κ. Τάσιος σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, αναφέρει ότι «μόλις πέρασε ένα καλοκαίρι που δε θα θέλουμε να θυμόμαστε!
Μετά το αρχικό σοκ, ήρθε η αγωνία και μαζί της η αβεβαιότητα, όχι όπως συνηθίζεται απλά για το αύριο, αλλά ακόμα και για το σήμερα.
Από κοντά και η ευχή ότι τα σημαντικά μαθήματα που μας έδωσε η πανδημία μέσα από τις όποιες αστοχίες, θα συνεχίζουν να μας κινητοποιούν υπεύθυνα, ενωμένα και γρήγορα».   
Υπογραμμίζει ότι «η πανδημία COVID-19 επηρέασε δραματικά την τουριστική βιομηχανία όλων των χωρών, ύστερα από δεκαετίες σταθερής ανάπτυξης.
Η Ελλάδα, κατάφερε να αντιδράσει ψύχραιμα και έγκαιρα κάτω από τις οδηγίες των ειδικών. Δημιούργησε τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα και έλαβε αναγκαία μέτρα για να αισθάνονται οι επισκέπτες μας ασφαλείς.  
Σε σύντομο χρόνο, καταφέραμε και γίναμε οι πρωταγωνιστές των πρώτων αφίξεων της σεζόν COVID-19, χωρίς κανένα πρόβλημα που θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Συμβάλαμε όλοι μας σε αυτό, με σοφία, σύνεση, διαρκή προσπάθεια.
Τώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζεται, ας κρατήσουμε τα διεθνή εύσημα και την πολύτιμη εμπειρία μας ως βάση, για να δημιουργήσουμε τη νέα τουριστική μας ταυτότητα και να γίνουμε προορισμός – παράδειγμα».  
Ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι «στη χώρα μας, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι χρειάζεται επιτακτικά να «χτίσουμε» νέες αντοχές και να δημιουργήσουμε ασφαλιστικές δικλείδες για να επιβιώσουμε.
Με το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που προκαλεί η πρωτόγνωρη κατάσταση οι προσδοκίες ψαλιδίζονται και ο ελληνικός τουρισμός παλεύει με τον ιό «στην εντατική», μαζί με τις ελπίδες για επάνοδο της αγοράς. Αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει!».
Εκτιμά ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο καθοριστικοί για την πορεία του κλάδου και πως ο  δρόμος δεν θα είναι εύκολος.
«Εάν όμως δε λάβουμε γενναία βιώσιμα μέτρα, μοιραία μπορεί να οδηγηθούμε μέχρι και στην κατάρρευση του «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας, με συνέπεια να έχουμε σοβαρούς κλυδωνισμούς στην απασχόληση, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ.
Τονίζει ότι «οι δραματικές επιπτώσεις στην τουριστική οικονομία επιβάλλεται να μας κρατούν σε εγρήγορση, τόσο συλλογικά, όσο και εθνικά και ευρωπαϊκά.
Αλλιώς, αρκετές επιχειρήσεις δε θα κατορθώσουν να φτάσουν έως το 2021.   
Τέλος, ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι «η ΠΟΞ και τα χιλιάδες μέλη της,  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, συνεχίζουν να βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» του πολέμου και να υποστηρίζουν με πάθος - αλλά και με κόστος  - την εθνική προσπάθεια του να παραμείνει όρθιος ο ελληνικός τουρισμός».
Ο ίδιος, συναισθανόμενος τη βαριά ευθύνη από τη θέση του Προέδρου, δεσμεύεται ότι «σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς και μαζί με όλους τους συναδέλφους, θα εξακολουθήσω να υπογραμμίζω στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε όλους τους τόνους, το εξής: Ότι οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούν το σύνδρομο της χαμηλής ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού».  
«Η ελληνική ξενοδοχία δηλώνει «παρούσα» και σε αυτή την κρίση, βάζοντας «πλάτη» για άλλη μια φορά στα δύσκολα.
Παράλληλα δεν παύει να αγωνίζεται για το δίκαιο και το αυτονόητο: την αποφασιστική στήριξή της ως αναγκαία συνθήκη για να αποφευχθούν τα χειρότερα», καταλήγει ο κ. Τάσιος.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS