Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαράκη: Ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία αν μας πουν οι ειδικοί

Ζαχαράκη: Ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία αν μας πουν οι ειδικοί
Δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες για να είναι λιγότερα παιδιά ανά τμήμα, ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη
Δεν έχει συζητηθεί προς το παρόν το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία, όμως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού θα εξεταστεί, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ,. Ζαχαράκη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», αλλά και ότι υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορωνοϊό και πλέον περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο.
«Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία», είπε χαρακτηριστικά , ενώ αναφερόμενη στις καταλήψεις επεσήμανε ότι στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί.
Περαιτέρω, η υφυπουργός χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, λέγοντας πως είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες για να είναι λιγότερα παιδιά ανά τμήμα.
Κατά την ίδια, το πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται στα αστικά κέντρα και η εικόνα είναι καλύτερη στην περιφέρεια.
Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, αφού ανέφερε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές του Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε πως έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης