Γεροβασίλη: Επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική αποδεικνύεται ανεπαρκής

Γεροβασίλη: Επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική αποδεικνύεται ανεπαρκής
"Οι πολίτες νιώθουν ανήσυχοι και ανασφαλείς και σε αυτό υπάρχει τεράστια κυβερνητική ευθύνη",  ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη
«Η ατομική ευθύνη πρέπει να βρίσκει στήριγμα στην κυβερνητική υπευθυνότητα», ανέφερε σε παρέμβασή της στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.
Στη συζήτηση περί ατομικής ευθύνης η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία της στο θέμα της τήρησης των μέτρων, προσθέτοντας πως «εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταφεύγει στην έννοια της ατομικής ευθύνης όταν η κρατική ευθύνη αποδεικνύεται ανεπαρκής.
Σε αυτή την περίπτωση δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες.
Όταν όμως τα πράγματα πήγαιναν καλά αυτό αποτελούσε κατάκτηση της κυβέρνησης».
Τόνισε ότι «οι πολίτες νιώθουν ανήσυχοι και ανασφαλείς και σε αυτό υπάρχει τεράστια κυβερνητική ευθύνη».
Υποστήριξε ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος γίνεται επικίνδυνη καθώς γεννά μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες
Διότι αισθάνονται ότι το κράτος δεν τους προστατεύει επαρκώς.
Τουναντίον αντί να δίνει λύσεις τους δείχνει και τους επιπλήττει.
Η δε ανεπάρκεια του κράτους διανθίζεται και με εικόνες πολιτικών προσώπων να κοινωνούν και να φιλούν χέρια ιερωμένων.
Άρα: έχουμε πολλαπλά και συγκεχυμένα μηνύματα προς ένα λαό ο οποίος στην α’ φάση της πανδημίας επέδειξε την απόλυτη ευθύνη.
Οι πολίτες δεν έγιναν ξαφνικά απείθαρχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μία κόπωση.
Αυτό που τους κάνει ανήσυχους είναι ακριβώς η αντιφατική στάση της κυβέρνησης».
Κατά την ίδια, είναι προφανές ότι στο θέμα της διασφάλισης των φυσικών αποστάσεων, έχει υπαναχωρήσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δικό της μερίδιο ευθύνης.
Όπως είπε, «επιβάλλει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία.
Θυμάστε ότι εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι νομοθέτησε την αύξηση των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Υπάρχει κανένας ειδικός που συνέστησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με περισσότερους μαθητές στην τάξη;
Υπάρχει κάποιος ειδικός που είπε ότι αυτό είναι ακίνδυνο και μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα;
Όπως και στα ΜΜΜ!
Αυτά όλα είναι ευθύνη της κυβέρνησης, όχι των πολιτών.
Και τώρα βγαίνουν οι ειδικοί και παίρνουν αποστάσεις.
Αντί η κυβέρνηση λοιπόν να ασχολείται το αστείο μέτρο των περιπτέρων ας ασχοληθεί με τα σοβαρά.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη να αντιμετωπίζονται σοβαρά από την κυβέρνηση».
Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τη στάση της έχει αποδείξει ότι η αντιπολίτευση που ασκεί δεν διατρέχεται από καμία μικροπολιτική αντίληψη σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.
«Είναι προφανές» συνέχισε «ότι για μας προέχει η υγεία των πολιτών και η αποτροπή της οικονομικής καταστροφής της χώρας.
Το ίδιο προφανής είναι και η υποχρέωσή μας να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν τα παραπάνω.
Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει και δεν βλέπουμε να το κάνει ενώ η πανδημία είναι παρούσα και η οικονομική κατάρρευση επίσης.
Αδράνησε επί 6 μήνες.
Δεν προετοιμάστηκε για αυτό που γνωρίζαμε όλοι ότι θα συμβεί με το άνοιγμα της οικονομίας και την έλευση του Φθινοπώρου.
Δεν ενίσχυσε το δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν ενίσχυσε τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, δεν μερίμνησε για τα σχολεία κ.ό.κ.».
Τέλος, σε σχόλιο που προέκυψε στη συζήτηση για το θέμα Καλογρίτσα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι πρόκειται για «την πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης στα δύσκολα: Η κυβέρνηση κάθε φορά που βρίσκεται στη γωνία ανασύρει και από ένα δράκο.
Μόνο που αυτός ο δράκος έχει πλέον παλιώσει.
Έχει δε ενδιαφέρον ότι ενώ για τόσον καιρό ο κ. Καλογρίτσας κρινόταν από τη ΝΔ ως αναξιόπιστος, σήμερα διατυπώνει μία λέξη και βαφτίζεται επιτομή της αξιοπιστίας».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS