Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αυξάνει η κυβέρνηση την πίεση στην Altantia, την απειλεί με ανάκληση της άδειας για τους αυτοκινητοδρόμους

Ιταλία: Αυξάνει η κυβέρνηση την πίεση στην Altantia, την απειλεί με ανάκληση της άδειας για τους αυτοκινητοδρόμους
Ο όμιλος Atlantia, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton, έχει εμπλακεί σε  νομική διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση
Η κυβέρνηση Conte είναι έτοιμη να ανακαλέσει την προσοδοφόρα εκμετάλλευση του μεγαλύτερου οδικού άξονα της Ιταλίας από την Autostrade per l'Italia (ASPI) εάν η μητρική της εταιρεία Atlantia δεν καταφέρει να έλθει σε συμφωνία για το μέλλον της ASPI έως την Τετάρτη (30/9), σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters..
Ο κατασκευαστικός όμιλος Atlantia, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton, έχει εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη με την ιταλική κυβέρνηση από τη θανατηφόρα κατάρρευση μιας γέφυρας στη Γένοβα που τελεί υπό τον έλεγχο της ASPI το 2018.
Η κυβέρνηση απειλεί να αποσύρει την παραχώρησή της άδειας στην ASPI.
Η διαφορά φάνηκε να επιλύεται  στις 14 Ιουλίου όταν η Ρώμη ενέκρινε ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στην Atlantia να παραχωρήσει τον έλεγχο της Autostrade στην κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti (CDP).
Ωστόσο, τα δύο μέρη δεν κατάφεραν να επιτύχουν μια συμφωνία που πληρούσε τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση και δεν κέρδισαν την υποστήριξη των μικρότερων επενδυτών τόσο στην Atlantia όσο και στην Autostrade, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για παράλογα αιτήματα.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακαλέσει την παραχώρηση εάν η κρατική τράπεζα της Ιταλίας Cassa Depositi e Prestiti και η Atlantia δεν καταλήξουν σε συμφωνία έως την Τετάρτη(30/9) ανέφερε η κυβερνητική πηγή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης