Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά της επιβολής μερικής καραντίνας σε λαΐκές περιοχές

Ισπανία: Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά της επιβολής μερικής καραντίνας σε λαΐκές περιοχές
Πάνω από 1 εκατ. κάτοικοι της Μαδρίτης εκ των 6,6 εκατ. συνολικά είναι σε περιορισμό μετακινήσεων
Την άρνηση των κατοίκων της Μαδρίτης προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης να βάλει σε μερική καραντίνα περιοχές της πρωτεύουσας που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ισπανία.
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη εναντίον της επιβολής  μερικής καραντίνας σε λαϊκές συνοικίες κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλούσιων περιοχών.
«Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση. Δεν βάζουν σε καραντίνα τους πλούσιους», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, ένα πλήθος από νέους, συνταξιούχους ακόμα και γονείς με μωρά.
Η περιφέρεια της Μαδρίτης βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ισπανία, για το λόγο αυτό ανακοίνωσε την επέκταση των  περιοριστικών μέτρων και σε άλλες συνοικίες, μια απόφαση που κρίθηκε ανεπαρκής από την κεντρική κυβέρνηση που κάλεσε τις αρχές να τα εφαρμόσουν στο σύνολο της πρωτεύουσας.
Έτσι, από αύριο Δευτέρα, επιπλέον 167.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν εκτός της συνοικίας τους παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους: να πάνε στην εργασία τους, σε γιατρό, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους το νούμερο δύο των υγειονομικών αρχών της περιφέρειας Αντόνιο Θαπατέρο.
Με την επέκταση αυτή των μέτρων, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται από τους περιορισμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης είναι λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκ των συνολικά 6,6 εκατομμυρίων.
Πολλοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται, επίσης, για την ανικανότητα της περιφερειακής κυβέρνησης να βελτιώσει το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου επικρατεί συνωστισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης