Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (ΕΚΤ): Μας προβληματίζει η ανατίμηση του ευρώ, ίσως χρειαστεί να παρέμβουμε

tags :
Visco (ΕΚΤ): Μας προβληματίζει η ανατίμηση του ευρώ, ίσως χρειαστεί να παρέμβουμε
«Η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ μας ανησυχεί διότι δημιουργεί περαιτέρω πτωτικές τάσεις στις τιμές», δήλωσε ο Ιταλός τραπεζίτης
Η πρόσφατη ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ  είναι ανησυχητική και θα απαιτηθεί αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εάν απομακρυνθεί η επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό, δήλωσε την Κυριακή (27/9/2020) ο Ignazio Visco, υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ.
Ο Visco αρνήθηκε επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ είναι διχασμένοι για το θέμα και ανέφερε πως οι απόψεις του απηχούν αυτές της Εκτελεστικής Επιτροπής.
«Η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ μας ανησυχεί διότι δημιουργεί περαιτέρω πτωτικές τάσεις στις τιμές σε μια εποχή που ο πληθωρισμός είναι ήδη χαμηλός», δήλωσε ο Visco, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Τρέντο.
«Οι επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής είναι προφανείς: εάν οι πτωτικές πιέσεις θέτουν σε κίνδυνο τον στόχο της σταθερότητας των τιμών, θα πρέπει να παρέμβουμε», εξήγησε.
«Αν, ωστόσο, παρουσιαστούν αντίθετα αποτελέσματα, τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει θα μπορούσαν να φανούν αρκετά», συνέχισε.
Το ευρώ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2018 την 1η Σεπτεμβρίου στα 1,2011 δολάρια, αλλά έκτοτε υποχώρησε, κλείνοντας στα 1,1630 την Παρασκευή (25/9) εν μέσω μιας νέας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης