Η Αρμενία ανακοίνωσε οτι είναι πολύ κοντά στην αναγνώριση του Nagorno-Karabakh

Η Αρμενία ανακοίνωσε οτι είναι πολύ κοντά στην αναγνώριση του Nagorno-Karabakh
Αρμενία και Αζερμπαιτζάν ανέφεραν ότι έχουν απώλειες όχι μόνο στρατιωτών αλλά και αμάχων
Σε έναν πολιτικό ελιγμό, εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων της χώρας του με το Αζερμπαιτζάν, προχωρά ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan ο οποίος ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
"Ναι, θα έπρεπε να εξετάσουμε το ζήτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ (σ.σ. όπως αυτοαποκαλείται από το 2017 η μη διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Αυτό το θέμα είναι στην ατζέντα μας.
Πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια των πιθανών εξελίξεων", είπε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.
Ο Pashinyan  είπε ότι ένοπλες συγκρούσεις αναφέρονται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής. "Τόσο εμείς όσο και ο εχθρός μας έχουμε σοβαρές απώλειες", πρόσθεσε.
Η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κλιμακώθηκε νωρίτερα σήμερα, όταν το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι θέσεις του δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από την Αρμενία.
Το Γερεβάν από την πλευρά του λέει ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ενορχήστρωσε μια επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι ορισμένες κοινότητες της περιοχής αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού κέντρου του, του Στεπανακέρτ, βομβαρδίστηκαν.
Και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι έχουν απώλειες, όχι μόνο στρατιωτών αλλά και αμάχων. Έχουν επίσης κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS