Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος παγκοσμίως ο κορωνοϊός – Στο 1 εκατ. οι νεκροί, στα 33 εκατ. τα κρούσματα – Εφιαλτικές προβλέψεις για ΗΠΑ

Ανεξέλεγκτος παγκοσμίως ο κορωνοϊός – Στο 1 εκατ. οι νεκροί, στα 33 εκατ. τα κρούσματα – Εφιαλτικές προβλέψεις για ΗΠΑ
Προς νέο lockdown η βόρεια Βρετανία και πιθανότατα το Λονδίνο - Σοκάρει ο ΠΟΥ, στα 2 εκατομμύρια οι νεκροί μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο
(upd7) Ανεξέλεγκτη είναι η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως με τους θανάτους να προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια.
Στο επίκεντρο της επιδημίας αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες και πάλι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.
Στην Ευρώπη ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια τους να αναχαιτίσουν τη διασπορά του ιού – π.χ. στην Ισπανία η κυβέρνηση εισηγείται να μπει σε καθολικό lockdown η Μαδρίτη – ενώ στη Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση του Boris Johnson μελετά σοβαρά να επιβάλλει lockdown στη βόρεια Βρετανία και πιθανότατα στο Λονδίνο, κλείνοντας όλα τα μπαρ, τις παμπ και τα εστιατόρια.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί προσεγγίζουν τους 205.000 ενώ αναφέρεται και αύξηση κρουσμάτων σε τουλάχιστον 21 Πολιτείες.
Είναι χαρακτηριστικό πως Αμερικάνοι επιστήμονες προειδοποιούν για πολύ δύσκολους μήνες ενόψει, αναφέροντας πως οι φθινοπωρινοί και οι χειμερινοί μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι στην ιστορία της αμερικανικής δημόσιας υγείας.
Την ίδια στιγμή, εξόχως βεβαρημένη παραμένει η κατάσταση σε Ινδία και Λατινική Αμερική ενώ πολύ καλύτερα είναι τα νέα από την Κίνα και την Αυστραλία, χώρες όπου η επιδημία φαίνεται να είναι σε ύφεση.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 998.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 33 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 23 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 33.224.222 και οι θάνατοι σε 999.298
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 7.134.874 και σε νεκρούς με 204.905
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 141.741 και τρίτη σε κρούσματα με 4.732.309
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 95.542 και τέταρτο το Μεξικό με 76.430
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 42.077 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.154.299 – Στους 20.299 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 813.056 και έκτο το Περού με 800.142
- Έβδομο το Μεξικό με 730.317, όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 716.481 και ένατη η Αργεντινή με 711.325
- Δέκατη η Νότια Αφρική με 670.766
Image
ΗΠΑ: Στους 205.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Προβλέψεις για εφιαλτικό χειμώνα

Στους 205.000 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ πάνω από 7,11 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, γεγονός που σημαίνει συναγερμό για τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες φοβούνται ένα νέο κύμα μολύνσεων με την άφιξη του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση της τάξης του 10% σε περίπου 21 Πολιτείες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στα δυτικά της χώρας ενώ σε 18 Πολιτείες καταγράφεται μια σταθερότητα στις μολύνσεις.
Αντιθέτως μόλις 11, ανάμεσα τους οι Αριζόνα, Λουιζιάνα, Τενεσί, Τζόρζια, Φλόριντα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Κονεκτίκατ, ανέφεραν μείωση κρουσμάτων κατά περισσότερο από 10%.
Επιστημονικά μοντέλα δείχνουν πως μια μεγάλη έξαρση κρουσμάτων αναμένεται να συμβεί τον Οκτώβριο και να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Βάσει αυτών των μοντέλων, ενώ σήμερα ο μέσος όρος των θανάτων ανέρχεται σε 765, εκτιμάται ότι αυτός θα εκτοξευθεί στους 3.000 στα τέλη Δεκεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο περισσότερες από 1.000 νέες μολύνσεις – τις περισσότερες από τον Ιούνιο -, γεγονός που ώθησε τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Andrew Cuomo να απευθύνει προειδοποίηση προς τους πολίτες για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων.
Ενδεικτικό των δυσοίωνων προβλέψεων είναι ότι αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων προειδοποίησε πως το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες στην ιστορία της αμερικανικής δημόσιας υγείας.
Image
Έξαρση στην Ευρώπη – Προς δεύτερο lockdown η βόρεια Βρετανία και το Λονδίνο

Σε κλοιό δεύτερου κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη καθώς τα κρούσματα να καταγράφουν εκθετική άνοδο και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν νέα μέτρα ενόψει του χειμώνα.
Στη Βρετανία με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο κρούσματα .
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση του Boris Johnson προσανατολίζεται σε ένα καθολικό κοινωνικό lockdown στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Βρετανίας και ενδεχομένως και στο Λονδίνο.
Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, ενώ ανάμεσα στα μέτρα, αναμένεται να είναι και η απαγόρευση στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό και τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.
Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Στη Γαλλία, όπου η επιδημία είναι σε έξαρση, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έχει καταστεί υποχρεωτική στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ στη Μασσαλία όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες.
Από σήμερα 28/9 σε 11 μεγάλες πόλεις, ανάμεσά τους και στο Παρίσι, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00.
Στην Ισπανία, οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν το lockdown στη Μαδρίτη με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.
Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία τους από σήμερα Δευτέρα 28/9, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορω
Την ίδια στιγμή στην Ιταλία, αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των κρουσμάτων ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown άφησε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, που στηρίζει την κυβέρνηση Conte, Nicola Zingarreti, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα Covid -19.
«Με ρωτάτε αν υπάρχει πιθανότητα να πάμε σε νέο lockdown; Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.
Αν δεν σεβαστούμε τους κανόνες, θα καταλήξουμε ακριβώς εκεί.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η διατήρησή της καθημερινότητάς μας, προϋποθέτει απόλυτο σεβασμό στους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zingarreti.
Σημειώνεται ότι έγινε υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας και σε ανοικτούς χώρους σε σειρά ιταλικών πόλεων.
Στο Βέλγιο, οι αρχές των Βρυξελλών έλαβαν αυστηρότερα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία τα μπαρ και τα καφέ θα κλείνουν στις 23:00, ενώ από την ίδια ώρα και μέχρι τις 6 το πρωί απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.
Παράλληλα δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού στις υπαίθριες αγορές ενώ όσον αφορά στα καταστήματα που πωλούν φαγητό ή ποτό, αυτά μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 22:00.
Στις 6 Οκτωβρίου θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση για αναπροσαρμογή των περιορισμών.
Στην Αυστρία, θετικός φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος των αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, που επιβλήθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δεν καταγράφονται πλέον οι ιδιαίτερα υψηλές αυξήσεις των νέων κρουσμάτων που υπήρχαν έως τις 17 ή 18 Σεπτεμβρίου.
Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή μόνον δέκα ατόμων σε ιδιωτικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, όπως επίσης την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας, αλλά και την κατανάλωση στην εστίαση μόνον από καθήμενους.
Από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε αγορές και εμπορικές εκθέσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.
Στην Τσεχία, όπου τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα αυξάνονται με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη, οι αρχές επανέφεραν κάποια μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις ώρες λειτουργίας των μπαρ.
Image
Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική –Στο κόκκινο Βραζιλία, Μεξικό, Κολομβία

Με αμείωτη ένταση πλήττει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται κρούσματα και θύματα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 14.318 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 335 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ επισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 141.741.
Δραματική όμως είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 3.886 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 187 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.
Οι νεκροί στο Μεξικό ανέρχονται σε 76.430 επί συνόλου 730.317 μολύνσεων.
Την ίδια στιγμή, ραγδαία αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα στην Κολομβία, η οποία είναι πέμπτη παγκοσμίως όσον αφορά τις μολύνσεις.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 7.018 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 813.056 συνολικά.
Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφτασε τους 25.488 νεκρούς στη χώρα των Άνδεων, καθώς άλλοι 192 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.
Στην Κολομβία, τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί κλινική δοκιμή θεραπείας βλαστοκυττάρων σε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Χιλή, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 50 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό, με το σύνολο τους να φτάνει τους 12.641.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν άλλα 1.923 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και το σύνολο τους ανέρχεται πλέον σε 457.901.

Ινδία: Πάνω από 6 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού – Στους 95.542 οι νεκροί

Πάνω από 6 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανέφερε 82.170 νέες μολύνσεις.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.039 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να ανέρχεται στους 95.542 νεκρούς.
Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται σε 1,6%.
Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.
Image
Κίνα: Στους 4.634 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Αμετάβλητος από τον Μάιο

Στους 4.634 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού, αριθμός ο οποίος παραμένει αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο.
Όσον αφορά τα κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από 14 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα.
Όλα τα κρούσματα, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 85.372 μολύνσεις, ήταν εισαγόμενα.
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 14, από 26 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.
Ακόμη 12 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.553.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 185 ασθενείς.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε πως προβλέπει πως θα είναι σε θέση έως το τέλος του έτους (2020) να παράγει ετησίως 610 εκατομμύρια δόσεις αρκετών εμβολίων κατά του Covid-19.
Αυτή η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από το 2021, ανέφεραν Κινέζοι αξιωματούχοι.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με θέσεις εργασίας που θεωρούνται βασικές σε λιμάνια, νοσοκομεία και άλλους τομείς υψηλού κινδύνου έχουν ήδη λάβει πειραματικά ένα εμβόλιο από τον Ιούλιο του 2020, ανέφεραν οι Κινέζοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους οποίους αυτό το έκτακτο πρόγραμμα χορήγησης έχει επίσης την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε ύφεση ο κορωνοϊός στην Αυστραλία – Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, καθώς για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, οι αρχές της Βικτόρια ανακοίνωσαν πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμοί που απέχουν κατά πολύ από τις 700 μολύνσεις που ανακοινώνονταν σε μία ημέρα στις αρχές Αυγούστου.
Στις αρχές Αυγούστου, η Βικτόρια τέθηκε σε αυστηρό lockdown.
Χθες Κυριακή 27/9ήρε την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, λόγω της σταθερής μείωσης των μολύνσεων.
Ο μέσος όρος των μολύνσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη ημερησίως υποχώρησε κάτω από τις 21.
Οι αρχές έχουν αναγγείλει ότι θα προχωρήσουν στην άρση περισσότερων περιορισμών εφόσον επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison υποστήριξε ότι η Πολιτεία αυτή πρέπει να προχωρήσει «τις προσεχείς εβδομάδες στη χαλάρωση περισσότερων περιορισμών με ασφάλεια», καθώς η Βικτόρια έχει υποσχεθεί επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την επάνοδο στην ομαλότητα εάν τα πράγματα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ίδια πορεία.
Οι αρχές της νοτιοανατολικής πολιτείας ανακοίνωσαν ότι 127.000 εργαζόμενοι θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους από σήμερα, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία.
Ως τώρα προβλεπόταν να επιστρέψουν στις θέσεις τους 30.000.
Η Αυστραλία συνολικά έχει καταγράψει πάνω από 27.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 875 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Στη Βικτόρια αναλογεί περίπου το 75% των μολύνσεων και σχεδόν το 90% των θανάτων.

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Τα 2 εκατ. μπορεί να φτάσουν οι θάνατοι από Covid-19 πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Για έναν θλιβερό απολογισμό θανάτων από τον κορωνοϊό προειδοποίησε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.
Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια πριν κυκλοφορήσει ευρέως ένα εμβόλιο, ενώ θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω αν δεν ληφθεί συντονισμένη δράση για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΠΟΥ.
«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Mike Ryan, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης χθες.
Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης