Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kalin (Τουρκία): Οι συνομιλίες με Ελλάδα, εκτός από ΑΟΖ θα αφορούν νησιά και εναέριο χώρο - Η ΕΕ δεν θα πρέπει να τα περιμένει όλα από την Τουρκία

Kalin (Τουρκία): Οι συνομιλίες με Ελλάδα, εκτός από ΑΟΖ θα αφορούν νησιά και εναέριο χώρο - Η ΕΕ δεν θα πρέπει να τα περιμένει όλα από την Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του Erdogan υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα δεν θα επικεντρώνονται μόνο σε θέματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα θέματα νησιών και εναέριου χώρου
Την ατζέντα των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα έθεσε η Τουρκία, διαμηνύοντας ότι οι συζητήσεις δεν θα επικεντρωθούν στην ΑΟΖ -όπως άλλωστε είναι η πάγια θέση της Ελλάδας- αλλά σε θέματα νησιών και εναέριου χώρου.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Reuters, o εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου υποστήριξε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την επανάληψη των διαβουλεύσεων, ενώ πρόσθεσε πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από το σημείο που διεκόπησαν και δεν θα επικεντρώνονται μόνο σε θέματα υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ορίων, αλλά και στα θέματα νησιών και εναέριου χώρου.
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες θα έχουν θετική επίπτωση και θα επικεντρωθούν και σε πολιτικές διαβουλεύσεις καθώς και σε συνομιλίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.
«Και στα τρία αυτά σημεία πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα σημειώσουμε καλή πρόοδο», σχολίασε.
O Ibrahim Kalin αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να τα περιμένουν όλα από την Τουρκία.
«Πιστεύω ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει την ευκαιρία για επαναφορά των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Είναι μια σημαντική ευκαιρία. Μπορούμε να κάνουμε επαναφορά εκεί (στη Σύνοδο). Και βλέπω μια τέτοια προθυμία από μεριάς πολλών χωρών μελών της ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα ή την Κύπρο.
«Οφείλουν επίσης να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να τα περιμένουν όλα από την Τουρκία. Θα πρέπει να είναι μια αμοιβαία διαδικασία.
Εφόσον περιμένει κανείς να κάνει η Τουρκία το Α, το Β ή το Γ, πρέπει και οι χώρες της ΕΕ να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης