Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκ νέου σε ιστορικά χαμηλά η τουρκική λίρα, στη σκιά της εμπλοκής στο Nagorno Karabakh

tags :
Εκ νέου σε ιστορικά χαμηλά η τουρκική λίρα, στη σκιά της εμπλοκής στο Nagorno Karabakh
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε απροσδόκητα το επιτόκιο αναφοράς της κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε 10,25%, για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας
Εκ νέου σε ιστορικά χαμηλά βρίσκεται η λίρα της Τουρκίας, αφού η χώρα εμπλέκεται σε μια ακόμη περιφερειακή σύγκρουση, αυτή τη φορά μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.
Η λίρα έπεσε στις 7,8 λίρες/δολάριο, καταγράφοντας πτώση 1%.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν εν όψει των τελευταίων στρατιωτικών συγκρούσεων με την Αρμενία σχετικά με την αμφισβητούμενη περιοχή του Nagorno Karabakh.
Το κλίμα έχει επηρεάσει και η έκθεση της Goldman Sachs, η οποία ανέφερε ότι δεν είναι σωστός ο χρόνος να επενδύσουμε σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών.
«Ο φόβος είναι ότι η Τουρκία, της οποίας η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και συμμετέχει ενεργά σε κλιμακούμενες συγκρούσεις στη βόρεια Συρία και στη Μεσόγειο, θα μπορούσε να παρασυρθεί σε μια ακόμη περιφερειακή σύγκρουση που δεν μπορεί να αντέξει, είτε πολιτικά είτε οικονομικά», ανέφερε η Oanda.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει το στρατό της για να πολεμήσει τους Κουρδούς μαχητές που είναι σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία, έστειλε το ναυτικό της για να προστατεύσει τις έρευνες κοντά σε ελληνικά νησιά στην Ανατολική Μεσόγειο και παρέχει στρατιωτικό υλικό και τεχνογνωσία στην κυβέρνηση στην Τρίπολη της Λιβύης.
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κεντρική τράπεζα αύξησε απροσδόκητα το επιτόκιο αναφοράς της κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε 10,25%, για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης