Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΥΓΕΙΑ: Νέες θεραπευτικές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με πρόβλημα στην τριγλώχινα βαλβίδα της καρδιάς

tags :
ΥΓΕΙΑ: Νέες θεραπευτικές δυνατότητες για τη θεραπεία ασθενών με πρόβλημα στην τριγλώχινα βαλβίδα της καρδιάς
Στις επεμβάσεις χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εμπορική χρήση η διακαθετηριακή τεχνολογία PASCAL
Στο Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ διενεργήθηκαν πρόσφατα με επιτυχία οι πρώτες στην Ελλάδα διαδερμικές επιδιορθώσεις τριγλώχινας βαλβίδας με την διακαθετηριακή τεχνολογία PASCAL, σε τρεις ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια της βαλβίδας.
Τις επεμβάσεις πραγματοποιήσαν ο κ. Κωνσταντίνος Σπάργιας, Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ και οι κ. Μιχάλης Χρυσοχέρης και κ. Αντώνης Χαλαπάς,  Αναπληρωτές Διευθυντές του Τμήματος.  
Στις επεμβάσεις χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εμπορική χρήση η διακαθετηριακή τεχνολογία PASCAL η οποία είναι επίσημα εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πιστοποίηση CE mark για την τριγλώχινα βαλβίδα από τον Μάιο του 2020. Να σημειωθεί ότι η επιδιόρθωση τριγλώχινας με το PASCAL είχε ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στο Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ τα τελευταία 2 χρόνια και σε άλλους ασθενείς σε παρηγορητική βάση.
Η τεχνική αυτή της επιδιόρθωσης επιτρέπει με ασφάλεια την αντιμετώπιση της σοβαρής ανεπάρκειας τριγλώχινας, αμιγώς διαδερμικά, χωρίς δηλαδή το κλασσικό χειρουργείο καρδιάς, με τα πλεονεκτήματα της ταχείας ανάρρωσης και επιστροφής του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μέχρι πρότινος η μόνη θεραπευτική επιλογή ήταν η κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση, η οποία συχνά όμως θεωρείται υψηλού κινδύνου και αποφεύγεται, με τους ασθενείς να αντιμετωπίζονται μόνο με φαρμακευτική αγωγή.  Με τη δυνατότητα πλέον της διαδερμικής  επιδιόρθωσης, προσφέρεται η ευκαιρία σε περισσότερους ασθενείς να επιτύχουν αποτελεσματική θεραπεία της ανεπάρκειας τριγλώχινας βαλβίδας με όφελος τόσο στην κλινική τους κατάσταση όσο και στην ποιότητα ζωής τους.
Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, με Διευθυντή τον Επεμβατικό Καρδιολόγο, κ. Κωνσταντίνο Σπάργια, προσφέρει ολοκληρωμένη και αξιόπιστη αντιμετώπιση όλων των παθήσεων των καρδιακών βαλβίδων με διακαθετηριακές μεθόδους.
Η εμπειρία του προσωπικού του Τμήματος ξεπερνάει τις 1.500 επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας (TAVI) και τις 300 επεμβάσεις διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς και τριγλώχινας, καθιστώντας το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης