Τελευταία Νέα
Διεθνή

Uber: Κέρδισε τον δικαστικό αγώνα για να συνεχίσει την λειτουργία της στο Λονδίνο

Uber: Κέρδισε τον δικαστικό αγώνα για να συνεχίσει την λειτουργία της στο Λονδίνο
Ο δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση της εφαρμογής που είχε επιβληθεί στην αμερικανική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, Uber
Ανατροπή στην υπόθεση της Uber στο Λονδίνο, καθώς κέρδισε την δικαστική μάχη για την συνέχιση της λειτουργίας της στην πρωτεύουσα του Ην. Βασιλείου, τη Δευτέρα 28/09/2020.
Ειδικότερα, ο δικαστής με απόφαση του, ανέτρεψε την απαγόρευση της εφαρμογής που είχε επιβληθεί νωρίτερα καθώς δεν είχε ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας της.
Το 2019, η αμερικανική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, Uber έχασε την άδειά της για δεύτερη φορά καθώς δέχτηκε πυρά από τον φορέα που συντονίζει τις δημόσιες μεταφορές στο Λονδίνο (TfL), για ένα «σύνολο αποτυχιών» που έθετε τους επιβάτες σε κίνδυνο.
Ο φορέας αναφέρθηκε σε μια δυσλειτουργία στα συστήματα της Uber που επέτρεπε στους μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους σε άλλους λογαριασμούς οδηγών και να παραλαμβάνουν δόλια επιβάτες σε τουλάχιστον 14.000 ταξίδια.
Η Uber είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια των επιβατών, εισάγοντας ένα νέο σύστημα τον Απρίλιο του 2020 που επαληθεύει την ταυτότητα των οδηγών.
Το Λονδίνο πάντως, είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της Uber στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περίπου 3,5 εκατομμύρια χρήστες και 45.000 οδηγούς στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που "κυκλοφόρησε" εκεί το 2012.
Είναι ο κορυφαίος «παίκτης» της στην πόλη, αλλά αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από αρκετούς νέους φορείς όπως η Ola της Ινδίας και το Bolt της Εσθονίας .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης