Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Πλαίσιο – Βελτιωμένες πωλήσεις, υψηλή η ρευστότητα

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Πλαίσιο – Βελτιωμένες πωλήσεις, υψηλή η ρευστότητα
Ο συνολικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι στα 49,8 εκατ. ευρώ επομένως ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 6,85 εκατ. ευρώ
Σε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με στο λιανικό εμπόδιο καταγράφθηκε αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων.
Οι περισσότερες ωστόσο, δε μπόρεσαν να καλύψουν τις απώλειες από το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω lockdown.
Η Πλαίσιο είναι μία από τις λίγες, η οποία αν και έχασε τζίρο 20% από το κλείσιμο των καταστημάτων των κάλυψε μέσω διαδικτυακών πωλήσεων και έτσι οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν 8% και ανήλθαν στα 148,5 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις ειδών γραφείου είχαν οριακή μείωση 3,5%, μείωση 1,5% είχαν οι πωλήσεις ειδών τηλεφωνίας και αύξηση 8,9% κατέγραψαν οι υπολογιστές και οι ψηφιακές εφαρμογές.
Η πολυσυζητημένη είσοδος στις λευκές συσκευές έδωσαν πωλήσεις 8,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο έναντι 723 χιλ. ευρώ βελτιώνοντας περαιτέρω τις συνολικές πωλήσεις.
Από την άλλη το κόστος πωληθέντων ήταν υψηλότερο και έτσι το μεικτό κέρδος μειώθηκε στα 28,4 εκατ. ευρώ από 29,2 εκατ. ευρώ.
Τα έξοδα διάθεσης πάντως μειώθηκαν και τα διοίκησης έμειναν σταθερά.
Μειώθηκαν λίγο και τα χρηματοοικονομικά έξοδα με αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων να βελτιωθούν στις 501 χιλ. ευρώ από 481 χιλ. ευρώ.
Σε αυτό το εξάμηνο οι φόροι ήταν λιγότεροι σημαντικά με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να ανέλθουν στις 330 χιλ. ευρώ από 178 χιλ. ευρώ.
Μικρή βελτίωση στα 5,34 εκατ. ευρώ από 5,26 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα EBITDA.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 93,2 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 63,3 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα βελτιώθηκαν στα 43 εκατ. ευρώ τα οποία υπερκαλύπτουν τον τραπεζικό δανεισμό αλλά όχι και τις υποχρεώσεις από μισθώσεις.
Ο συνολικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις είναι στα 49,8 εκατ. ευρώ επομένως ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 6,85 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή σήμερα ενισχύεται 3,61% και βρίσκεται στα 2,87 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης