Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Ουδείς ενδιαφέρεται για την επικράτηση Biden ή Trump... αρκεί να είναι καθαρή νίκη

Danske Bank: Ουδείς ενδιαφέρεται για την επικράτηση Biden ή Trump... αρκεί να είναι καθαρή νίκη
Το διακύβευμα είναι πόσο αμφισβητούμενο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ
Μια δημοσκόπηση από τον χρηματοοικονομικό συμβουλευτικό οργανισμό deVere Group αναφέρει ότι το νούμερο ένα επενδυτικής ανησυχίας αυτή τη στιγμή δεν είναι ποιος θα κερδίσει, αλλά το πόσο αμφισβητούμενο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ.
Και το αν αυτή η αβεβαιότητα συνεχιστεί για εβδομάδες.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής έρευνας της Danske Bank, Thomas Harr, το ποιος θα κερδίσει στον Λευκό Οίκο έχει λιγότερη σημασία από μια καθαρή νίκη.
Η επικρατούσα άποψη των επενδυτών είναι ότι οι χρηματιστηριακές αγορές φοβούνται τη νίκη από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden επειδή θα αυξήσει τους εταιρικούς φόρους για να πληρώσει για περισσότερες φορολογικές δαπάνες.
Αλλά μια νίκη από τον Πρόεδρο Donald Trump - σε περίπτωση που αναλάβει τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία - σημαίνει ένα ράλι για μετοχές, λόγω πιθανών περικοπών φόρων.
Σύμφωνα με τον Harr όμως, ακόμη και με την επικράτηση των Δημοκρατικών, ο αντίκτυπος στις μετοχές θα είναι θετικός, λόγω της δημοσιονομικής επέκτασης.
«Μια πιθανή αρνητική επίδραση στις μετοχές, την εταιρική εμπιστοσύνη και τις επιχειρηματικές επενδύσεις από φόβο υψηλότερων φόρων θα πρέπει να είναι βραχύβια, καθώς η αγορά συνειδητοποιεί ότι ο Biden είναι απίθανο να προχωρήσει με όλα τα φορολογικά του σχέδια», αναφέρει ο αναλυτής, ο οποίος αναμένει οι εταιρικοί φόροι εισοδήματος θα αυξηθούν σε λιγότερο από το ποσοστό 28% που πρότεινε ο Biden, από 21% σήμερα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί θα κέρδιζαν, στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα ήταν με μια μικρή πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οπότε είναι λογικό να περιμένουμε ότι οι υψηλότερες δαπάνες δεν θα αντισταθμιστούν πλήρως από υψηλότερους φόρους.
«Οι έρευνες δείχνουν ότι οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν την υγειονομική περίθαλψη, τις υποδομές και τις κλιματικές επενδύσεις εις βάρος των υψηλότερων ελλειμμάτων».
Και αυτή η φορολογική επιβάρυνση θα ειναι κυρίως τους υψηλά αμοιβόμενους εργαζόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης