Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία εξετάζει μπλόκο στα ταξίδια από και προς τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με σταθερά υψηλά τα κρούσματα κορωνοϊού

Η Ολλανδία εξετάζει μπλόκο στα ταξίδια από και προς τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με σταθερά υψηλά τα κρούσματα κορωνοϊού
Η Ολλανδία εξετάζει μπλόκο στα ταξίδια για Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγη, ενώ καταγράφει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων
Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα μολύνσεων κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα 28/9 το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε την Παρασκευή πως εξετάζει περαιτέρω μέτρα σε "τοπικό" επίπεδο, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται από τα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Αυγούστου σε άνω των 2.500 την ημέρα, υψηλότερα από την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.
Ο κ. Rutte απέρριψε την ιδέα της επιβολής ενός δεύτερου lockdown ή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
Το NOS ανέφερε μια σειρά μέτρων τα οποία οι αρχές εξετάζουν σοβαρά, αν και δεν είναι δεδομένο ότι θα υιοθετηθούν όλα.
Μεταξύ των μέτρων είναι η ενίσχυση της τηλεργασίας, το πιθανό κλείσιμο γραφείων που επιτρέπουν την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού μη αναγκαίου προσωπικού.
Επιπλέον, τα μπαρ και τα εστιατόρια ενδεχομένως θα κληθούν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, θα απαγορευτεί η παρουσία οπαδών στις αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ περιορισμοί θα εφαρμοστούν και στις συναθροίσεις, ακόμα και στα σπίτια.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 2.914 νέα κρούσματα.
Η πολιτική της Ολλανδίας εναντίον του νέου κορωνοϊού επικεντρώνεται στην τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Τα σχολεία παραμένουν ανοικτά και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική παρά μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παρέμεινε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, με 2.914 νέα περιστατικά Covid-19 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα 28/9, οι υγειονομικές αρχές.
Ο απολογισμός αυτός είναι πολύ κοντά στον αριθμό ρεκόρ των 2.995 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (RIVM).
Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των τοπικών και δημοτικών υγειονομικών αρχών προκειμένου να εξεταστούν νέα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες σήμερα το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης