Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: «Αντικειμενική και δίκαιη» η απόφαση του ΠΟΕ για τους δασμούς

tags :
Κίνα: «Αντικειμενική και δίκαιη» η απόφαση του ΠΟΕ για τους δασμούς
ΠΟΕ: Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου
Ο πρέσβης της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου χαρακτήρισε την απόφαση επιτροπής του παγκόσμιου εμπορικού οργανισμού βάσει της οποίας η Ουάσιγκτον είχε παραβιάσει τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου επιβάλλοντας στα κινεζικά προϊόντα δασμούς ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων «αντικειμενική και δίκαιη».
Σύμφωνα με την απόφαση η οποία ελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, οι δασμοί που επέβαλε η κυβέρνηση Trump σε κινεζικά αγαθά αξίας μεγαλύτερης των 200 δισ. δολαρίων παραβίασαν τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες, επειδή ήταν πάνω από τους υψηλότερους συντελεστές και επιβάλλονται αποκλειστικά στην Κίνα.
«Πιστεύουμε ότι η επιτροπή έλαβε μια αντικειμενική και δίκαιη απόφαση», δήλωσε ο Ζhang Xiangchen σε συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός ομόλογός του Dennis Shea.
«Ελπίζουμε ότι θα διευκολύνει την έγκαιρη επίλυση των εμπορικών διαφορών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος.
O Shea δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο ενώ προηγουμένως είχε τοποθετηθεί αρνητικά για την απόφαση.
Εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να εφεσιβάλει την απόφαση, η διαδικασία θα προσκρούσει σε νομικό κενό, καθώς το ανώτερο όργανο προσφυγών του ΠΟΕ έχει απονευρωθεί επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμποδίσει το διορισμό σε αυτό δικαστών.
Η επιτροπή του ΠΟΕ πρότεινε στην Ουάσιγκτον λάβει μέτρα σύμφωνα με τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες, προτρέποντας ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές να εργαστούν προς την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών ως προς τις διμερείς τους σχέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης