Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση HΠΑ: Προβάδισμα 6 μονάδων υπέρ Biden - Kλείνει την ψαλίδα ο Trump

Δημοσκόπηση HΠΑ: Προβάδισμα 6 μονάδων υπέρ Biden - Kλείνει την ψαλίδα ο Trump
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρά το ισχυρό προβάδισμα του Joe Biden σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να προηγείται πλέον με 6% (50%-44%)
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ Joe Biden, εμφανίζεται να προηγείται, έναντι του νυν Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.
Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι, παρά το ισχυρό προβάδισμα του Joe Biden σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις, η ψαλίδα φαίνεται να κλείνει, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να προηγείται πλέον με 6% (50%-44%).
Με άλλα λόγια, οι μισοί εκλέκτορες δηλώνουν ευθέως την προτίμησή τους υπέρ του Biden, o οποίος πλεονεκτεί ως προς το ότι κατανοεί καλύτερα τις ανησυχίες των ψηφοφόρων.
Στο μεταξύ, η χώρα φαίνεται να έχει διχαστεί σχετικά με το ζήτημα της αντικατάστασης της εμβληματικής εκλιπούσας δικαστού Ginsburgh στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Κατά τ’ άλλα, οι περισσότεροι σχεδιάζουν να παρακολουθήσουν το πολυαναμενόμενο debate μεταξύ των δύο υποψηφίων, ωστόσο πολύ λίγοι αναμένεται να επηρεαστούν από αυτό.
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ενοχλείται σφόδρα από το γεγονός πως δεν πρόκειται να αφήσει τον προεδρικό θώκο «ειρηνικά» εφόσον χάσει.
Όπως προειπώθηκε, ο Biden υποστηρίζεται επί του παρόντος από το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και ο Trump από το 44%.
Οι υπόλοιπες ψήφοι κατανέμονται σε άλλους υποψηφίους, π.χ. τον Jo Jorgensen (2%), τον Howie Hawkins του Green Party (1%) κ.ά. (1%).
Το 2% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Σημειώνεται πως η διαφορά των 6 μονάδων υπέρ Biden είναι το μικρότερο καταγεγραμμένο προβάδισμα αυτό τον μήνα έναντι του Trump.
Aξίζει να τύχει υπενθύμισης πως στην αρχή του Σεπτεμβρίου ο Biden προηγούνταν με 51%, έναντι 42% του νυν Αμερικανού προέδρου.
Επίσης, το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψηφίου ήταν σταθερά πάνω από 10 μονάδες στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, το 43% συντάσσεται με τον Trump, ενώ το 41% τάσσεται υπέρ του Biden.
Οι δημοκρατικοί, στις αρχές του μήνα, είχαν ένα μικρό προβάδισμα σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα, που όμως το έχασαν.
Γεωγραφικά, ο Biden έχει χάσει επίσης το πλεονέκτημα που διατηρούσε στις λεγόμενες swing states.
Οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε αυτές τις περιοχές διαμορφώνονται ως εξής:
47% υπέρ Trump, έναντι 46% υπέρ Biden.
Οι οπαδοί του Biden εξαρχής δεν έχουν μεταβάλει τη στάση τους – το 44% των εγγεγραμμένων.
Οι οπαδοί του Trump ανέρχονται στο 40% του εκλογικού σώματος.
«Το ήμισυ του εθνικού εκλογικού σώματος δεν επιθυμεί επανεκλογή του Προέδρου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μείνει πίσω, ιδιαίτερα στις πιο ανταγωνιστικές περιοχές της χώρας », δήλωσε ο Patrick Murray, διευθυντής του ανεξάρτητου Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Monmouth.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης