Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός, στο +0,9% και τα 1.882,3 δολάρια η ουγγιά

tags :
Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός, στο +0,9% και τα 1.882,3 δολάρια η ουγγιά
Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός
Με άνοδο ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, με ώθηση από το αδύναμο δολάριο και την αβεβαιότητα για την αμερικανική, αλλά και παγκόσμια οικονομία.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020, ενισχύθηκε 0,9% στα 1.882,3 δολάρια ανά ουγγιά.
«Βλέπουμε επίσης μια μικρή απαισιοδοξία σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ και αυτό πιθανώς έχει περιορίσει λίγο τους φόβους για πληθωριστικές πιέσεις», δήλωσε ο αναλυτής της IG Markets, Kyle Rodda.
«Η αγορά αναμένει ακόμη αλλαγές πολιτικής που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον χρυσό με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό θα συμβεί μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Citigroup: Αγοράστε χρυσό και μετοχές αναδυόμενων αγορών... αποφύγετε τη Wall Street έως 3/11

Ήταν ένας τραχύς Σεπτέμβριος για τη Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να υποχωρείκ ατά από 7% μέχρι στιγμής.
Την ίδια ώρα, η Citigroup δεν αναμένει να αλλάξει πορεία η αγορά, καθώς οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, θα είναι μια πολύ σημαντική πηγή αβεβαιότητας.
«Οι αμερικανικές εκλογές (3 Νοεμβρίου 2020) θα είναι μια πολιτική διαδικασία που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο νικητής, ενώ η άρνηση των κομμάτων να δεχτούν οποιοδήποτε αποτέλεσμα και η πιθανή κοινωνική αναταραχή, πλήττουν την αξιοπιστία και μειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ειδικά υπό το φως όλων των άλλων που συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Η πρόκληση για το κράτος δικαίου θα οδηγούσε σε επανεκτίμηση ιστορικά «ασφαλών» περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και του δολαρίου ΗΠΑ), αναφέρει η Citigroup.

Η επόμενη φάση του πακέτου στήριξης, που σχετίζεται με το COVID-19 είναι πιθανό να πέσει θύμα της κενής θέσης του Ανώτατου Δικαστηρίου, προσθέτουν οι αναλυτές, ενώ καθώς το Βόρειο Ημισφαίριο εισέρχεται στην ψυχρότερη φθινοπωρινή περίοδο, μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού γίνεται εμφανής, η οποία μπορεί να αλλάξει τόσο την ανθρώπινη συμπεριφορά όσο και τις κυβερνητικές αντιδράσεις.
Και οι δύο αυτοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η κεντρική τράπεζα παραμένει εγγενώς συνδεδεμένη με την αγορά μετοχών, ενώαναμένεται να υπάρξουν περισσότερες αγορές ομολόγων, καθώς και η επιθυμία να διατηρηθούν τα επιτόκια προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό κάτω από το 1%.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Citi εκτιμά ότι «είναι λογικό να αυξηθεί ο κίνδυνος αγοράς σε μια στιγμή που οι βραχυπρόθεσμες πιθανότητες είναι στραμμένες σε ορισμένες περιφερειακές εξελίξεις που γίνονται αρνητικές και πάλι, κυρίως στην Ευρώπη».
Μάλιστα, συμβουλεύει την εναλλαγή σε μετοχές αναδυόμενων αγορών, όπου είναι overweight για πρώτη φορά μετά την κρίση του COVID-19.
Επίσης, συστήνει αγορά χρυσού όταν ολοκληρωθεί η διόρθωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης