Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά στις περιοχές της Θεσσαλίας λόγω «Ιανού»

Θεοδωρικάκος: Παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά στις περιοχές της Θεσσαλίας λόγω «Ιανού»
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές
Την παράταση της προθεσμίας που αφορά στα αδήλωτα τετραγωνικά, για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Ευ. Λιακούλη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες (της πληγείσας περιοχής) που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».
Από την πλευρά της, η κα Λιακούλη κατέγραψε την απόκριση της κυβέρνησης ως προς τα πρώτα ανακουφιστικά μέτρα υπέρ των πληγέντων, λείπει όμως - όπως είπε - ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.
Οι δήμοι και η Περιφέρεια θα πρέπει να διαβουλευθούν με το υπουργείο Εσωτερικών, για το πώς θα προωθηθεί ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής, είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.
Το υπουργείο Εσωτερικών, αμέσως μετά την πρώτη καταγραφή, εντός 24 ωρών, υπέγραψε συμβάσεις και αποφάσεις που έγιναν άμεσα εκτελεστές, για την οικονομική ενίσχυση των δήμων που επλήγησαν, ύψους 37 εκ. ευρώ, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα σε 24 ώρες ανταποκρίθηκε σε αυτό που ήθελε παλαιότερα πολλές εβδομάδες να συμβεί" είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι για την επόμενη μέρα, λόγο πρέπει να έχουν όλοι, και ότι τις "αποφάσεις, το σχέδιο και τη γραμμή" πρέπει να χαράξουν η Περιφέρεια και οι δήμοι.
Εκείνοι έχουν τη ευθύνη για τον συνολικό σχεδιασμό, κι εμείς έχουμε την ευθύνη να υποστηρίξουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης