Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το κρουαζιερόπολοιο «Mein Schiff 6» - Τι ανακοίνωσε η TUI Cruises

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το κρουαζιερόπολοιο «Mein Schiff 6» - Τι ανακοίνωσε η TUI Cruises
Θρίλερ με τα 12 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά. Οι έξι αρνητικοί στον επανέλεγχο, αύριο ολοκληρώνοντα τα τεστ
Kαι τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, ήταν ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Στους επαναληπτικούς ελέγχους που διενεργηθήκαν, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.
Προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος Covid-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ.
Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.
Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.
Να σημειωθεί ότι η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS