Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία διεκδικούν αποζημιώσεις 4 δισ. δολ. από την Allianz, λόγω της πανδημίας

tags :
Αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία διεκδικούν αποζημιώσεις 4 δισ. δολ. από την Allianz, λόγω της πανδημίας
Ο ασφαλιστικός της βραχίονας αναμένεται να καταγράψει την πρώτη μείωση του ετήσιου κέρδους του εδώ και σχεδόν μια δεκαετία
Τα αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία (pension funds) οδηγών φορτηγών, δασκάλων και εργαζομένων στο Μετρό υπέβαλαν αγωγές εναντίον της γερμανικής Allianz, ενός από τους κορυφαίους διαχειριστές  κεφαλαίων στον κόσμο, και διεκδικούν αποζημιώσεις 4 δισ.
 δολ.Την κατηγορούν ότι δεν κατάφερε να προφυλάξει τις επενδύσεις τους κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς λόγω της πανδημίας.
Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Allianz αναγκάστηκε να κλείσει δύο ιδιωτικά hedge funds αφότου κατέγραψαν σημαντικές, απώλειες με αποτέλεσμα να προκληθεί μια σειρά αστικών αγωγών για τις οποίες η εταιρεία επισημαίνει ότι δεν «διαθέτουν νομική είτε εμπράγματη βάση».
Συμφώνα με τις αγωγές που κατατέθηκαν Νέα Υόρκη, οι επενδυτές έχασαν συνολικά κεφάλαια ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έθεσε στην εταιρεία ερωτήματα για τη νομική βάση των εν λόγω αγωγών, όπως ανακοίνωσε η Allianz.
Εκπρόσωπος της Allianz Global Investors δήλωσε στο Reuters: «Παρότι οι απώλειες είναι απογοητευτικές, οι ισχυρισμοί που προέβαλαν οι ενάγοντες είναι νομικά και πραγματικά αστήριχτοι».
«Οι ενάγοντες είναι επαγγελματίες επενδυτές που επένδυσαν σε κεφάλαια που «εμπεριέχουν κινδύνους ανάλογους με τις υψηλότερες αποδόσεις που προσφέρονται», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι αξιώσεις για αποζημιώσεις εναντίον της Allianz και του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της, Allianz Global Investors, την περασμένη εβδομάδα εγέρθηκαν από το συνταξιοδοτικό ταμείο του συστήματος μεταφορών της Νέας Υόρκης, Metropolitan Transportation Authority (MTA). Διαθέτει 70.000 υπαλλήλους και πραγματοποίησε αρχική επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παρόμοιες αγωγές για αποζημίωση εναντίον της Allianz έχουν κατατεθεί από τα συνταξιοδοτικά ταμεία Teamster, Blue Cross και Blue Shield και τους εκπαιδευτικούς του Αρκάνσας.
Στις αγωγές υποστηρίζεται ότι η Allianz Global Investors, όσον αφορά τα επενδυτικά κεφάλαια Structured Alpha, δεν διέθετε στρατηγική προστασίας από μία βραχυπρόθεσμη κρίση της χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) συνεχίζεται και η Allianz συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη (αλλά και οι ανταγωνιστές της) αντιμετωπίζει αγωγές για μη πληρωμή αποζημιώσεων που σχετίζονται με το κλείσιμο των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας.
Ο ασφαλιστικός βραχίονας της εταιρείας στο σύνολό του τέθηκε υπό πίεση καθώς αντιμετωπίζει αξιώσεις αποζημιώσεων για ακυρωμένες εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας και μείωση της ζήτησης για ασφάλιση αυτοκινήτων και ταξιδίων.
Αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη μείωση του ετήσιου κέρδους της εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης