Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 - Αρνητικά τελικά και τα 12 κρούσματα, που οφείλεται το λάθος

tags :
Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 - Αρνητικά τελικά και τα 12 κρούσματα, που οφείλεται το λάθος
Κανείς από τους 922 επιβάτες και τα 666 μέλη πληρώματος δεν πρόκειται να αποβιβαστεί
(upd) Αρνητικά είναι στα επαναληπτικά τεστ και τα 12 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, το οποίο κατέπλευσε στις 05:00 τα ξημερώματα στο δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).
Τα πρώτα τεστ βρέθηκαν οριακά θετικά στον έλεγχο που είχε προηγηθεί από ιδιωτικό εργαστήριο συμβεβλημένο με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η UI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, ανέφερε ότι κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
Παράλληλα είχε αναφέρει πως στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά και ότι τα υπόλοιπα έξι αναμένονταν σήμερα το πρωί.
Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως και τα άλλα 6 θετικά βγήκαν αρνητικά με αποτέλεσμα να σημάνει και λήξη συναγερμού.
Παρόλο αυτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ ήδη βρίσκονται στο πλοίο και διενεργούν ελέγχους σε επιβάτες και πλήρωμα.
Βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς - Κέρκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης