Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εισβολή και στη νότια Κύπρο ζητά Τούρκος Ιμάμης εξαιτίας της... θείας του Μώαμεθ

tags :
Εισβολή και στη νότια Κύπρο ζητά Τούρκος Ιμάμης εξαιτίας της... θείας του Μώαμεθ
Το οθωμανικό ναυτικό χαιρέτησε τη θεία του Προφήτη Μωάμεθ, την Umm Haram (γνωστή ως Hala Sultan), με πυροβόλα όταν πέρασαν κοντά στην Κύπρο
Ο İhsan Şenocak, ένας εκ των κορυφαίων Τούρκων ιμάμηδων, προωθεί την επιθετική ατζέντα εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου  Recep Tayyip Erdoğan, προτρέποντας την Τουρκία να καταλάβει και το νότιο τμήμα της Κύπρου όπου έχει θαφτεί η θεία του Προφήτη Μωάμεθ, Umm Haram.
«Το οθωμανικό ναυτικό χαιρέτησε τη θεία του Προφήτη Μωάμεθ, την Umm Haram (γνωστή ως Hala Sultan), με πυροβόλα όταν πέρασαν κοντά στην Κύπρο.
Ο τάφος της  Hala Sultan, η οποία συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή.
«Ας χαιρετήσουμε ξανά την Hala Sultan και να της πούμε ότι θα έρθουμε σύντομα», έγραψε στο twiter ο ιμάμης, δείχνοντας ένα βίντεο από Τούρκους ναύτες που σχηματίζουν τις λέξεις« Mavi Vatan» (Blue Homeland) σε μια τουρκική φρεγάτα.
Image

Ο τάφος της Umm Haram βρίσκεται στη Λάρνακα.

Ο Şenocak, ένας ριζοσπαστικός φιλοκυβερνητικός και αντισημιτικός ιμάμης, είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Επιστημονικής και Διανοητικής Έρευνας (İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, ή İFAM) και είναι κοντά σε εξέχουσες τουρκικές προσωπικότητες και ομάδες.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ομιλητής σε συνέδρια και διαλέξεις που χρηματοδοτούνται από φιλοκυβερνητικές ομάδες και ιδρύματα.
Η İFAM διοργάνωσε μια σειρά συνεδρίων με τίτλο «Diriliş» (Ανάσταση) σε ολόκληρη τη χώρα σε συνεργασία με το αμφιλεγόμενο Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Αρωγή (IHH) και το Ίδρυμα Sosyal Doku, το οποίο ηγείται ο ιεροκήρυκας Nurettin Yıldız, ο οποίος έχει επανειλημμένα καλέσει για ένοπλη τζιχάντ.
Στην ομιλία του σε μια από τις διασκέψεις Diriliş που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016, ο Şenocak είπε ότι ένας μουσουλμανικός στρατός θα αποσταλεί από την Κωνσταντινούπολη για να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και ότι οι Εβραίοι δεν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν.
Επίσης, ο Şenocak, ο οποίος υπηρέτησε ως ιμάμης στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), έφτασε πολύ κοντά στην παραίτηση το 2017, αφού είπε ότι οι γυναίκες που φορούν παντελόνι και πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο προορίζονται για κόλαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης