Τελευταία Νέα
Διεθνή

5G: Μέγα συμφωνία Nokia - BT μετά τον αποκλεισμό του κιτ της Huawei στην ΕΕ

tags :
5G: Μέγα συμφωνία Nokia - BT μετά τον αποκλεισμό του κιτ της Huawei στην ΕΕ
Η Βρετανία απαγορεύει σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου να αγοράσουν νέο εξοπλισμό Huawei 5G, μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020- Η Nokia αναδεικνύεται έτσι ως η πιο κερδισμένη εταιρεία μετά τον αποκλεισμό Huawei
Σε συμφωνία - κλειδί κατέληξαν η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Nokia με την βρετανική πολυεθνική εταιρεία χαρτοφυλακίου τηλεπικοινωνιών, BT,  σχετικά με την παροχή εξοπλισμού.
Ειδικότερα, η συμφωνία προβλέπει πως η Nokia θα γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος εξοπλισμού της BT, καθιστώντας την έτσι ως τη περισσότερο επωφελούμενη εταιρεία, μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τα δίκτυα 5G του Ηνωμένου Βασιλείου.
Συγκεκριμένα, η Nokia θα παρέχει τώρα επιπλέον σταθμούς βάσης και κεραίες για να επιτρέπουν στις συσκευές των πελατών της ΕΕ να πραγματοποιούν κλήσεις και να μεταδίδουν δεδομένα μέσω του «δικτύου πρόσβασης ραδιοφώνου» της βρετανικής εταιρείας.
Επιπλέον, η φινλανδική εταιρεία θα αντικαταστήσει τη Huawei στα δίκτυα 2G και 4G της BT.
Πάντως, το δίκτυο της ΕΕ χρησιμοποιεί ήδη τη Nokia για την παροχή της υπηρεσίας 3G.
Υπενθυμίζεται ότι, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2020, πως απαγορεύει σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αγοράσουν νέο εξοπλισμό Huawei 5G μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Επίσης, θα πρέπει να αφαιρέσουν όλα τα κιτ της κινεζικής εταιρείας από τα δίκτυά τους έως το 2027.
Η απόφαση, η οποία ελήφθη για λόγους εθνικής ασφάλειας, σημαίνει ουσιαστικά, την λήξη μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ της BT και της Huawei που χρονολογείται από το 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης