Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι πτωχεύσεις στην Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 40% την περίοδο της πανδημίας

Bloomberg: Οι πτωχεύσεις στην Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 40% την περίοδο της πανδημίας
Από τις 16 Μαρτίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, 610 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στις νότιες και ανατολικές περιφέρειες της Νέας Υόρκης
Οι πτωχεύσεις στην περιοχή της Νέας Υόρκης έχουν αυξηθεί κατά 40% κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο (2019), σύμφωνα με το Bloomberg .
Η κρίση έχει πλήξει αρκετές βιομηχανίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους λιανοπωλητές και τα εστιατόρια μεταξύ αυτών να έχουν πληγεί περισσότερο. Για παράδειγμα η Century 21, η μητρική εταιρεία των Chuck E. Cheese και Neiman Marcus είναι από τις εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Η Νέα Υόρκη, η οποία έγινε το επίκεντρο του ιού τον Μάρτιο του 2020, ήρθε αντιμέτωπη με ιδιαίτερα σκληρές προκλήσεις.
Ο τουρισμός έπεσε κατακόρυφα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν πιο προσεκτικοί για το άνοιγμα της οικονομίας και πολλοί πλούσιοι κάτοικοι κατέφυγαν στα προάστια .
Από τις 16 Μαρτίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, 610 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στις νότιες και ανατολικές περιφέρειες της Νέας Υόρκης, ανέφερε η δημοσίευση την Τρίτη 29/09/2020.
Τα δεδομένα της Yelp δείχνουν ότι περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης έχουν κλείσει οριστικά από τον Μάρτιο.
Αναμένεται πάντως ένα νέο κύμα πτωχεύσεων και μόνιμων λουκέτων καθώς ο κρύος καιρός φέρνει ένα προβλεπόμενο δεύτερο κύμα κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης