Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι τράπεζες να κατευθύνουν πόρους στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι τράπεζες να κατευθύνουν πόρους στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη
Χαντζηνικολάου: Πρωτοπόρος η Πειραιώς στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη
«Χρειάζονται βαθιές αλλαγές και τομές που θα οδηγήσουν σε επανακατανομή επενδυτικών πόρων προς την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου στην Ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα Πειραιώς για την «Βιώσιμη Τραπεζική Χρηματοδότηση του Αύριο»
«Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία και πρόκληση να προχωρήσει μπροστά και να εξαλείψει τις σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες της.
Έχουμε ως οικονομία συγκριτικά πλεονεκτήματα στο δρόμο προς μια βιώσιμη ανάπτυξη και πράσινη οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος της Πειραιώς και πρόσθεσε: «Ας αδράξουμε την ευκαιρία, ας τολμήσουμε τις αλλαγές, ας μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία».
Οι τράπεζες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Χαντζηνικολάου έχουν κομβικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.
«Οι τράπεζες πρέπει να κατευθύνουν πόρους προς την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που στηρίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα προκειμένου να κάνουν την οικονομία και την κοινωνία βιώσιμες».
Αναφερόμενος στην τράπεζα Πειραιώς υποστήριξε ότι «η τράπεζα πρωτοπορεί καθώς συμμετείχε στις διεθνείς διαβουλεύσεις για τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης