Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Ρώμη και Βατικανό οι επόμενοι σταθμοί στη Μεσόγειο – Αρνήθηκε συνάντηση μαζί του ο Πάπας

Pompeo: Ρώμη και Βατικανό οι επόμενοι σταθμοί στη Μεσόγειο – Αρνήθηκε συνάντηση μαζί του ο Πάπας
Ρώμη και Βατικανό οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας Pompeo στη Μεσόγειο – Δυσαρέσκεια και άρνηση συνάντησης μαζί του από τον Πάπα
Η Ιταλία και το Βατικανό θα είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Mike Pompeo στη Μεσόγειο.
Στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό, Giuseppe Conte όσο και με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Luigi di Maio, ενώ στο Βατικανό θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν.
Αντιθέτως, ο Mike Pompeo δεν θα συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος διεμήνυσε ότι «δεν συναντά πολιτικούς από χώρες στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη προεκλογική εκστρατεία».

Δυσαρέσκεια Πάπα για Pompeo

Όπως μεταδίδει η DW όμως, ο Ποντίφικας φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος από την πρόσφατη «συμβουλή» του Mike Pompeo να μην ανανεώσει η Αγία Έδρα τη διετή συμφωνία της με την Κίνα, η οποία παρέχει μεγαλύτερες ελευθερίες στους καθολικούς πιστούς.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το Κίνημα των Πέντε Αστερών, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Conte, στηρίζει δυναμική τη συνεργασία με την Κίνα.
«Ο ιταλός πρωθυπουργός όμως θα προσπαθήσει σίγουρα να τηρήσει κάποιες βασικές ισορροπίες και αναμένεται να διαβεβαιώσει τον Pompeo ότι η ιστορική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τίθεται, σε καμία περίπτωση, υπό αμφισβήτηση», σημειώνεται στο άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης