Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Στα 18 εκατ. τα EBITDA στο α' εξάμηνο του 2020

tags :
Forthnet: Στα 18 εκατ. τα EBITDA στο α' εξάμηνο του 2020
Ανθεκτικά τα EBITDA της Forthnet παρά την πανδημία
Την ανθεκτικότητα της επιβεβαίωσε η Forthnet% και στο Α’ 6μηνο του 2020 καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, πέτυχε τη διατήρηση του EBITDA στα περσινά επίπεδα παρά τη μείωση των εσόδων λόγω του αρνητικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε από την κρίση της πανδημίας COVID-19 και ιδιαίτερα από την απουσία αθλητικών γεγονότων.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η Forthnet ανταπεξήλθε με ιδιαίτερη επιτυχία στην υγειονομική κρίση προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών της και εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών της στους συνδρομητές της.
Υπενθυμίζεται ότι η Forthnet στις 8/9 ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των Τραπεζικών Δανείων και μέρους των μετατρέψιμων (σε μετοχές) ομολογιών από τις δανείστριες Τράπεζες στη United Group, όπως προβλεπόταν στην μεταξύ τους συμφωνία στις 29 Μαΐου 2020.
Παράλληλα, στις 10/9 ανακοινώθηκε η αίτηση από την United Group για μετατροπή 85.766.667 Μετατρέψιμων Ομολογιών σε μετοχές της Εταιρείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε: Το Α’ Εξάμηνο του 2020, παρά την κρίση της πανδημίας COVID-19, καταφέραμε να διατηρήσουμε το EBITDA στα ίδια επίπεδα με το Α’ Εξάμηνο του 2019, εφαρμόζοντας εκτεταμένα μέτρα αναδιάρθρωσης του κοστολογίου μας.
Ανταπεξήλθαμε με ιδιαίτερη επιτυχία στην υγειονομική κρίση προστατεύοντας την υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών μας και εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους συνδρομητές μας.
Μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον, η διοικητική ομάδα της Forthnet συνέχισε να διαφυλάσσει τη στρατηγική αξία της Εταιρείας προς όφελος όλων των stakeholders και να παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Με αυτόν το τρόπο συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας που είχαν εκκινήσει οι δανείστριες Τράπεζες για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Η συμφωνία για την είσοδο της United Group στην Εταιρεία, αποτελεί στρατηγικό γεγονός όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για όλη την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης».

Τα εμπορικά αποτελέσματα

Στο τέλος του Ιουνίου του 2020 οι συνολικές συνδρομές ήταν 873 χιλ., οι μοναδικοί πελάτες 650 χιλ. ενώ οι ενεργοί συνδρομητές broadband έκλεισαν στις 550 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 92 χιλιάδες αφορούν συνδρομές NGA.
Η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 456 χιλιάδες συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ανήλθαν στα €125,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2019 κατά 6,2%.
Η μείωση εντοπίζεται κυρίως στους εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες Pay-TV ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.
Το EBITDA του πρώτου εξαμήνου του 2020 ανήλθε στα 18 εκατ., έναντι €18,1 εκατ. του αντίστοιχου εξαμήνου του 2019.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός στις 30 Ιουνίου 2020 ανέρχεται σε €256,1 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης