Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Τοπικά lockdown στην Αττική εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση - Μάσκες παντού

tags :
Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Τοπικά lockdown στην Αττική εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση - Μάσκες παντού
Πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ για τον περιορισμό του ιού
Την θέση ότι θα επιβληθούν οπωσδήποτε τοπικά lockdown στην Αττική αν προχωρήσουν οι αριθμοί και δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, η οποία ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται για τον περιορισμό της διασποράς του ιού είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε πως η Αττική έχει το πρόβλημα.
«Το γεγονός ότι 79 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι από τις 8 Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID19 που είναι γύρω στα 610 άτομα γιατί κάθε μέρα αλλάζει ανάλογα με εισιτήρια και εξιτήρια και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι οι παράμετροι που μας έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες» είπε η κα.Παγώνη, τονίζοντας ότι υπάρχει διασπορά μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας.
«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων.
Οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου αν περάσουν τις 8-10 ημέρες διασωληνωμενοι δεν είναι εύκολο μετά να αποσωληνωθούν» είπε η κα.Παγώνη.
Όπως είπε, πρέπει να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις μεταξύ αυτών το ζήτημα της μάσκας που θα έπρεπε όπως επισήμανε να φοράμε ήδη μάσκα παντού και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους ως επιπλέον μέτρο.
«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», τόνισε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε.
Επιπλέον, η πρόεδρος τόνισε πως το βράδυ οι πλατείες είναι γεμάτες και δεν φοράνε μάσκες ούτε κρατάνε αποστάσεις .
«Όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε μάσκες υπάρχει πρόβλημα» υποστήριξε η κα.Παγώνη, υπογραμμίζοντας πως το 20% βγαίνει από τις ΜΕΘ.
«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι θα έχουν και κορωνοιϊό και γρίπη διότι το ανοσοποιητικό σύστημα αμέσως πέφτει.
Για αυτό τονίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο εμβολιασμός μετά τις 20 Οκτωβρίου πρώτα οι ευπαθείς ομπάδες και μετά σιγα σιγά και οι υπόλοιπες ομάδες» υποστήριξε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης