Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 69% των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση 30 χρόνια μετά την επανένωση των Γερμανιών

Το 69% των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση 30 χρόνια μετά την επανένωση των Γερμανιών
Τριάντα χρόνια μετά την επανένωση, η πλειοψηφία των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους Δυτικογερμανούς
Τριάντα χρόνια μετά την επανένωση, η πλειοψηφία των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους Δυτικογερμανούς.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε το ερευνητικό ινστιτούτο INSA-Consulere για λογαριασμό του (ανατολικογερμανικού) περιοδικού "Super Illu".
Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση, το 69% όλων των Ανατολικογερμανών δηλώνει ότι τα ανατολικά ομοσπονδιακά κρατίδια εξακολουθούν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τα δυτικά. Αντιθέτως, στα δυτικογερμανικά κρατίδια, μόνο το 34% όλων των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα ανατολικογερμανικά είναι σε μειονεκτική θέση.
Το 56% όλων των Ανατολικογερμανών όμως είναι και της γνώμης ότι χωρίς την επανένωση, η οικονομική και κοινωνική νέα αρχή το 1989/90 θα ήταν πολύ πιο δύσκολη στην Ανατολική Γερμανία.
Η ίδια η γερμανική επανένωση κρίνεται εν τούτοις πολύ θετικά από τους Ανατολικογερμανούς συνολικά, με το 54% να θεωρεί ότι ήταν κέρδος για τη ζωή τους.
Στη Δύση πάντως μόνο το 38% των πολιτών θεωρεί ότι η επανένωση ήταν κέρδος για τη ζωή τους. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης