Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ - Ο DAX +0,1%, τα futures της Wall στο +0,8%

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ - Ο DAX +0,1%, τα futures της Wall στο +0,8%
Στο ταμπλό, η σουηδική H&M και η γαλλοϊταλική STMicroelectronics καταγράφουν άλμα
(upd) Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις προσδοκίες για συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να στηρίζουν τις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,7%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει ενισχύεται 0,1% στις 12.766 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 5.912 μονάδες.
Στις 4.838 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,36%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 19.120  μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,10% στις 6.751 μονάδες.
Τα futures της Wall ενισχύονται 0,8%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 25,7 μονάδες.

Στο ταμπλό, η σουηδική H&M και η γαλλοϊταλική STMicroelectronics καταγράφουν άλμα ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων H&M σημείωσε άνοδο 5,6% αφού ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και σημείωσε ότι οι πωλήσεις συνέχισαν να ανακάμπτουν τον Σεπτέμβριο.
Η μετοχή της εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων STMicroelectronics κατέγραψε άλμα 3,5% καθώς προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της για το 2020 θα ξεπεράσουν τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεων συνέχεια για το νέο πακέτο στήριξης - Πρόταση 1,5 τρισ. δολ. κατέθεσε η κυβέρνηση Trump

Στον αέρα παραμένει το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, θα συνεχιστούν και σήμερα.
Η κυβέρνηση Trump πρότεινε στο Κογκρέσο να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισ. δολαρίων ειδικά για τον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας Mark Meadows σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη.
Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρισεκ. δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Meadows χαρακτήρισε γενναιόδωρη τη νέα πρόταση του Λευκού Οίκου και ότι το ποσό των 2 τρισ. δολ. που εισηγείται η αντιπολίτευση είναι υπερβολικό.
Εάν το ποσό «αρχίζει με 2, θα έχουμε αληθινό πρόβλημα», είπε ο Μέντοους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μινεσότα, διεκδικούμενη πολιτεία καίριας σημασίας όπου ο πρόεδρος Trump συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών και είπε επίσης ότι θέλει το πρόγραμμα στήριξης να ανέλθει περί το 1,5 δισεκ. δολάρια.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά άνω των 2 ετών η μεταποίηση - Στις 53,7 μονάδες ο PMI τον Σεπτέμβριο 2020

Σε υψηλά άνω των δύο ετών ενισχύθηκε η μεταποητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,,7 μονάδες τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Tης ανόδου ηγήθηκε η Γερμανία, με τον δείκτη PMI να ενισχύεται στις 56,4 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών.
Σημαντική βελτίωση καταγράφηκε και στην Ιταλία, με τον δείκτη στις 53,2 μονάδες, σε υψηλά 27 μηνών.
Η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε επίσης σε Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία, ωστόσο η Ισπανία κατέγραψε μικρή βελτίωση, ενώ η Ελλάδα παρέμεινε στάσιμη.
«Η ανάκαμψη της παραγωγής της ευρωζώνης αυξήθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής από τους πρώτους μήνες του 2018.
Επιταχύνθηκε επίσης η αύξηση του όγκου των παραγγελιών και οι εξαγωγές, καταδεικνύοντας μια ευπρόσδεκτη ενίσχυση της ζήτησης.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας μειώθηκαν κατά συνέπεια,  καθώς οι εταιρείες εμφανίζονται πιο αισιόδοξες για τις προοπτικές για το επόμενο έτος, με την αισιοδοξία να επιστρέφει στα υψηλά που παρατηρήθηκαν πριν από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου στις αρχές του 2018», σχολιάζει ο Chris Williamson, οικονομολόγος της IHS Markit.

Υποτονικό κλιμα στην Ασία - Τεχνικό πρόβλημα στο Τόκιο - Αργία σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα, Ταϊβάν

Υποτονικό είναι το κλίμα στην Ασία, με πολλές αγορές να παραμένουν κλειστές λόγω αργίας, ενώ την ίδια ώρα προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο Τόκιο.
Όπως ανακοίνωσε το Tokyo Stock Exchange προέκυψε πρόβλημα στο hardware, το οποίο θα αντικατασταθεί και οι συναλλαγές θα επανεκκινήσουν αύριο Παρασκευή.
Κλειστές παραμένουν οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ Νότια Κορέα και Ταϊβάν.
Οι διεθνείς αγορές προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος, λαμβάνοντας στήριξη από τις προσδοκίες για συμφωνία σχετικά με το νέο πακέρο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα πριν από τις προεδρικές εκλογές της Αμερικής στις 3 Νοεμβρίου βρίσκεται στα ύψη, ενώ και τα τεχνικά προβλήματα στην αγορά της Ιαπωνίας φρενάρουν την άνοδο.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI εκτός Ασίας - Ειρηνικού ενισχυόταν 0,5%, ενώ σε Αυστραλία (S&P/ASX 200) και Ινδία (Sensex) οι δείκτες ενισχύονται άνω του 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης