Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (Ευρ. Επιτροπή): Η συμφωνία για το Brexit είναι απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ

Barnier (Ευρ. Επιτροπή): Η συμφωνία για το Brexit είναι απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΕ
Ο μόνος τρόπος για την προστασία της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής για την ειρήνη και σταθερότητα στην Ιρλανδία δήλωσε ο επικεφαλής, M. Barnier
Η συμφωνία "διαζυγίου" λόγω Brexit που συμφωνήθηκε πέρυσι πρέπει να τεθεί πλήρως σε ισχύ και αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ένωση  δήλωσε την Πέμπτη (1/10/2020) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
«Η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή της Συμφωνίας θα είναι πάντα απόλυτη προτεραιότητα για την (ΕΕ)», έγραψε συγκεκριμένα ο Michel Barnier στον λογαριαμό του στο Twitter.
«Είναι το αποτέλεσμα μακρών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου και ο μόνος τρόπος για την προστασία της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής (Συμφωνία του Μπέλφαστ), που εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί της Ιρλανδίας».
Η δήλωση του επικεφαλής έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις δύο πλευρές, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας η Ευρ. Επιτροπή ενημέρωσε το Ην. Βασίλειο πως πρόκειται να εκκινήσει νομικές διαδικασίες εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά, που παραβιάζει την συμφωνία περί Brexit. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης