Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιτυχής η πρώτη αναδιάρθρωση τιτλοποίησης NPEs σε ελληνική τράπεζα από την StormHarbour

tags :
Επιτυχής η πρώτη αναδιάρθρωση τιτλοποίησης NPEs σε ελληνική τράπεζα από την StormHarbour
Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη αναδιάρθρωση τιτλοποίησης NPEs στην Ελλάδα
Την επιτυχή ολοκλήρωση της τιτλοποίησης NPL, του σχεδίου Artemis, ανακοίνωσε η StormHarbour.
Η StormHarbour είχε την αποκλειστική εντολή από τους μετόχους να οργανώσουν τη συναλλαγή, παρέχοντας έναν μοναδικό συνδυασμό δομημένης εμπειρογνωμοσύνης και γνώσης της ελληνικής αγοράς και του ρυθμιστικού πλαισίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα εντελώς ανεξάρτητο τρίτο μέρος.
Ως μοναδικός διαχειριστής, η StormHarbour διαχειρίστηκε την πλήρη διαδικασία αναδιάρθρωσης από την αρχή έως το τέλος με στόχο τη διατήρηση και τη μεγιστοποίηση της αξίας τόσο για τους ανώτερους όσο και για τους κατώτερους τίτλους.
Μετά τη συναλλαγή, προστέθηκαν δύο νέες κατηγορίες (A2 και B), περιλαμβάνοντας ένα τμήμα κατηγορίας Α1 ύψους 487 εκατ. ευρώ, ένα τμήμα κατηγορίας Α2, ύψους 62 εκατ. ευρώ, ένα τμήμα κατηγορίας Β ύψους 38 εκατ. ευρώ και ένα τμήμα junior ύψους 806 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή αφορά την τιτλοποίηση ελληνικών NPL, η οποία αρχικά περιελάμβανε ένα χαρτοφυλάκιο αρκετών χιλιάδων μη εξυπηρετούμενων δανείων προς έναν παρόμοιο αριθμό δανειοληπτών, διαχωρισμένο μεταξύ των εταιρικών και λιανικών δανειοληπτών, καθώς και των ασφαλειών ακίνητων περιουσιών, μεικτών ασφαλειών και ακάλυπτων ανοιγμάτων.
Η συναλλαγή είναι η πρώτη ελληνική αναδιάρθρωση τιτλοποιήσεων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του νέου κανονισμού τιτλοποίησης.
Η συναλλαγή εκτελέστηκε σε γρήγορο χρονικό διάστημα, λίγο περισσότερο από δύο μήνες, από το μνημόνιο συμφωνίας του επενδυτή έως το κλείσιμο.
Ο Robert Bradbury, Επικεφαλής της Δομής και Συμβουλευτικής της StormHarbour, σχολίασε: «η δομή αντιπροσωπεύει έναν καινοτόμο τρόπο διατήρησης και ενίσχυσης των αντίστοιχων θέσεων των μετόχων στην τιτλοποίηση.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπήρξε ένα επιτυχές και δίκαιο κλείσιμο και αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της StormHarbour να παρέχει σύνθετες πιστωτικές λύσεις παρά την αναταραχή που προκλήθηκε από την κρίση του COVID-19. "
Ο Γιώργος Κοφινακός, ο Γιώργος Γιαννάκης και ο Νίκος Πετρακάκος που ηγήθηκαν της της συναλλαγής πρόσθεσαν: «Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη αναδιάρθρωση τιτλοποίησης NPL στην Ελλάδα, παρέχοντας μια βασική λύση σε μια συστημική ελληνική τράπεζα, τόσο από άποψη διαχείρισης κεφαλαίων όσο και διαχείρισης έκθεσης NPL.
Παρέχει επίσης ισχυρές αποδείξεις για την ικανότητα της StormHarbour στην Ελλάδα και την ικανότητά μας να βοηθάμε τους πελάτες μας στην περιοχή, σε δύσκολες περιόδους και σε σχέση με πολύ δομημένες συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης