Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 70 χιλ. θέσεις εργασίας κοστίζει ο κορωνοϊός στις τράπεζες παγκοσμίως

tags :
Σχεδόν 70 χιλ. θέσεις εργασίας κοστίζει ο κορωνοϊός στις τράπεζες παγκοσμίως
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποκάλυψαν τον υψηλότερο αριθμό απωλειών θέσεων εργασίας φέτος
Οι περικοπές τραπεζικών θέσεων παγκοσμίως συνεχίζονται με την Goldman Sachs να εντάσσεται στον κατάλογο των τραπεζών που συνεχίζουν τις περικοπές που τέθηκαν σε παύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Goldman Sachs ξεκινά ένα σχέδιο για την εξάλειψη περίπου του 1% του εργατικού δυναμικού της, ή περίπου 400 θέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας στον κατάλογο των απωλειών θέσεων εργασίας, που φέτος θα ανέλθει σε 67.844, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.
Image
Περισσότερες από 30 τράπεζες - από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική - βρίσκονται πίσω από τις προγραμματισμένες μειώσεις.
Το πραγματικό σύνολο είναι πιθανώς υψηλότερο επειδή πολλές τράπεζες αποβάλλουν προσωπικό χωρίς να αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους.
Οι τράπεζες ανέφεραν την ανάγκη μείωσης των δαπανών για να αντισταθμίσουν το κόστος της πίστωσης κατά την πανδημία, καθώς και τις δαπάνες για συμμόρφωση με αυστηρότερους κανονισμούς και επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.
Πάντως, εκτός από την Goldman, η Intesa Sanpaolo της Ιταλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα για τουλάχιστον 5.000 εθελοντικές μειώσεις θέσεων εργασίας.
Η βρετανική μονάδα της Banco de Sabadell δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα εξαλείψει περισσότερους από 900 θέσειςεργασίας.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποκάλυψαν τον υψηλότερο αριθμό απωλειών θέσεων εργασίας φέτος.
Οι τράπεζες που εδρεύουν στην Ευρώπη, οι οποίες δεν ανέκαμψαν από την οικονομική κρίση του 2008 τόσο γρήγορα όσο οι ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των ανακοινωμένων περικοπών θέσεων εργασίας.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην HSBC, η οποία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 35.000 ως μέρος ενός σχεδίου για τη μείωση του κόστους κατά 4,5 δισ. δολαρίων σε μονάδες με χαμηλές επιδόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης