Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχει σχέδιο πρόληψης η κυβέρνηση για κλειστές δομές και ευάλωτους πληθυσμούς

tags :
Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχει σχέδιο πρόληψης η κυβέρνηση για κλειστές δομές και ευάλωτους πληθυσμούς
Ανεπαρκή και καθυστερημένα τα κυβερνητικά αντανακλαστικά αναφέρει ο κ.Ξανθός με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο
Για απουσία σχεδίου πρόληψης σε κλειστές δομές και πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας, όπως οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, σε προνοιακά ιδρύματα ή σε προσφυγικά camps, οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτημένοι κάνει λόγο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός με αφορμή τα κρούσματα σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας.
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο στοχευμένων προληπτικών ελέγχων του προσωπικού και των φιλοξενούμενων ούτε ενισχυμένη υγειονομική εποπτεία των δομών.
Για ακόμη μία φορά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά ήταν ανεπαρκή και καθυστερημένα» αναφέρει ο κ.Ξανθός, τονίζοντας ότι για αυτόν τον λόγο η συρροή περιστατικών Covid-19 σε τέτοιες δομές «πληθαίνει καθημερινά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου κυνικά παραδέχθηκαν πως έχουν νοσήσει εργαζόμενοι εδώ και δύο εβδομάδες».
Ο κ.Ξανθός σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων (ECDC) συνιστά ως «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας τα εξής:
Γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων με γενικευμένο testing.
Επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα Υγείας.
Στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.
«Ας κινηθεί επιτέλους η κυβέρνηση με σοβαρό και συγκροτημένο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να παρεμβαίνει "πυροσβεστικά" και εκ των υστέρων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης