Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μελέτη Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ: Τα κουνούπια δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Μελέτη Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ: Τα κουνούπια δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό
Τα έντομα που τσιμπάνε, δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους ή ζώα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη
Ερευνητές του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ και από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, διαπίστωσαν σε έρευνα τους ότι ένα κουνούπι που τσιμπάει ένα άτομο με COVID-19 δεν μπορεί να μεταδώσει τη λοίμωξη από κορωνοϊό σε άλλον άνθρωπο.
Τα κουνούπια είναι φορείς και μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον Ζίκα και πολλούς άλλους ιούς από άτομο σε άτομο και μεταξύ των ζώων.
Σε εργαστηριακά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν, οι ερευνητές επέτρεψαν σε πολλά είδη κουνουπιών που φέρουν ασθένειες, καθώς και μερικά άλλα έντομα που τσιμπάνε, να τρέφονται με αίμα που περιέχει τον νέο κορωνοϊό, SARS-CoV-2.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο ιός δεν κατάφερε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε από τα έντομα, όπως αναφέρθηκε σε σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο bioRxiv.
«Τα έντομα που τσιμπάνε, δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε ανθρώπους ή ζώα», ανέφεραν οι ερευνητές σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης