Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρέθηκαν «εφεδρείες» για άνοδο, προβληματίζει ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρέθηκαν «εφεδρείες» για άνοδο, προβληματίζει ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 630 μονάδες με χαμηλό τζίρο και χωρίς τις τράπεζες. Είχε όμως άλλες δυνάμεις σήμερα που έβαλαν πλάτη. Πλην μερικών μετοχών δε μπορούμε να πούμε ότι ενθουσίασε, αλλά ό,τι κερδίζει καλό είναι.

Δυστυχώς, οι επενδυτές είναι λίγοι, αρκετοί αποχωρούν σε αυτά τα επίπεδα αφού χόρτασαν από μιζέρια και πολλοί δεν κοιτάνε θεμελιώδη, αλλά όγκους, τάσεις και τι ακούγεται στην αγορά. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στα θεμελιώδη.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Έδωσε ρέστα σήμερα στο ταμπλό του ΧΑ. Όλες πάνω και με μεγάλη άνοδο. Ανοδική διαφυγή για τις περισσότερες με μεγάλο όγκο. Στο +12,80% και στα 2,82 ευρώ η Viohalcο, στο +16,21% η Cenergy και στο +8,92% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Οι πληροφορίες για αύξηση της συμμετοχής των «Ολλανδών» δίνει ώθηση στη μετοχή. Πήγε μέχρι τα 1,5290 ευρώ και έκλεισε στα 1,4840 ευρώ με άνοδο 6,38% και όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια.

ALPHA BANK: Παρά την αντίδραση της αγοράς, αυτή εκεί στη μιζέρια της εξακολουθεί να «γλείφει» το κάτω μέρος της συσσώρευσης. Στα 0,5116 ευρώ και στο -1,24%. Τι να σχολιάσεις…

TITAN: Οι insiders αγοράζουν το τελευταίο διάστημα και στηρίζουν τη μετοχή. Δεν έχουμε εικόνα τι κάνει άλλος μέτοχος που πουλούσε εδώ και καιρό. Η μετοχή υστερεί εδώ και καιρό και μόνο με διαφυγή πάνω από τα 11,50 ευρώ μπορεί να αλλάξει η εικόνα της. Στα 11,22 ευρώ και στο +1,45%.

AEGEAN: Σε χαμηλό 7 ετών η μετοχή… Στα 2,9650 ευρώ και στο -4,35% με όγκο 218 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Συνεχίζουμε να εντοπίζουμε πωλητές σε πολλές μετοχές ειδικά από την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Πολλοί φεύγουν από το ΧΑ για να επενδύσουν αλλού. Έτσι λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας μερικές μετοχές δε μπορούν να απορροφήσουν την προσφορά. Υπάρχουν και εκείνες που έχουν πωλητή, όχι γιατί θέλει να πουλήσει αλλά δε θέλει να ανέβει η μετοχή. Να τα λέμε και αυτά.

Τώρα γίνονται και σε συγκεκριμένες μετοχές ανακοινώσεις για μειώσεις ποσοστών, όπως της Ικτίνος, όπου το διάγραμμα βέβαια το έδειχνε μέρες τώρα. Συνεχόμενες πτωτικές για την Πετρόπουλος και πάει να χαλάσει όσα έχτισε με κόπο. Πωλητές και στην Εκτέρ, τη Centric, την Ολυμπιακή Τεχνική κ.α.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου η Ελένη Κορδέλλου είχε 22,84%. Στο τέλος του 2019 και σύμφωνα με τον ισολογισμό είχε 23,46%. Αυτό σημαίνει πως μέσα στο εξάμηνο πούλησε περίπου 130 χιλ. τεμάχια. Όμως βλέπουμε πως ο όγκος στο εξάμηνο και η πτώση έγινε με σημαντικά υψηλότερους όγκους.

Στα 0,17 ευρώ σήμερα και στο -14,5% σου έδιναν όσα κομμάτια ήθελες. Κλείσιμο στα 0,1680 ευρώ και στο -15,58% με όγκο 253 χιλ. τεμάχια.

LAMDA (απάντηση): Τεχνικά όπως έχουμε ξαναγράψει το γράφημά της δε μας αρέσει. «Γέρνει» εδώ και καιρό και πιο συγκεκριμένα μετά την πώληση μετοχών από τον βασικό μέτοχο. Θα πρέπει γρήγορα να αλλάξει τάση διαφορετικά δεν αποκλείουμε να δει χαμηλότερα επίπεδα. Θα χρειαστεί και κάποιο θετικό νέο.

Η καθυστέρηση της εκκίνησης του Ελληνικού, δε στοιχίζει μόνο στην εταιρεία αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

ΠΑΪΡΗΣ (απάντηση): Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, έχουμε σχετικό θέμα στις επιχειρήσεις για όλο τον κλάδο. Εκτιμούμε πως το όφελος έχει να κάνει με την κατάρρευση του πετρελαίου. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια. Νέα άνοδος κατά 18% και κλείσιμο στα 0,38 ευρώ.

LAVIPHARM (απάντηση): Πολύ καλά τα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας, αλλά η αρνητική καθαρή θέση δε μας επιτρέπει να την «προσέξουμε» παραπάνω.

MINERVA (απάντηση): Δύσκολη η κατάσταση.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Με αποτίμηση λίγο πάνω από 11 εκατ. ευρώ είχε κέρδη στο εξάμηνο 846 χιλ. ευρώ από 903 χιλ. ευρώ. Τα έσοδα από ενοικίαση ακινήτων παράγουν πλέον σταθερό εισόδημα. Ενισχύθηκε σημαντικά ο όγκος στη μετοχή σήμερα αλλά χρειάζεται διάρκεια. Αξίζει υψηλότερα η μετοχή. Με όγκο περίπου 30 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 5,76%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Η μετοχή είναι πλέον αρκετά υψηλότερα από την τιμή που είχε όταν την βάλαμε στις επιλογές μας. Πραγματικό διαμάντι του ΧΑ, αλλά δε κάνει όγκο και δεν την προτιμούν. Ας παίζουν τράπεζες… Στο +9,23% και στα 14,20 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από τον όμιλο αυτή προτιμάμε αλλά δεν αγνοούνται τα καλά αποτελέσματα της Cenergy και οι νέες συμφωνίες. Θεαματική μέρα για τον όμιλο σήμερα.

AS COMPANY: Νέα άνοδο κατέγραψε η μετοχή και πήγε στα 2,02 ευρώ με όγκο 187 χιλ. τεμάχια αλλά έχει και πακέτο. Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική.

ΑΝΟΔΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Όσα πιο πολλά χρωστάς, τόσο πιο ψηλά θα πας… Απίστευτα πράγματα και να βλέπεις αδάνειστες με κέρδη να μην μπορούν να κάνουν πράξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης