Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θα ανεχθούν τις επιθέσεις φιλοϊρανών στο Ιράκ

ΗΠΑ: Δεν θα ανεχθούν τις επιθέσεις φιλοϊρανών στο Ιράκ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα ότι δεν θα ανεχτούν τις επιθέσεις των φιλοϊρανικών οργανώσεων κατά των αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, απειλώντας με αντίποινα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα 1/10, τι δεν θα ανεχτούν τις επιθέσεις των φιλοϊρανικών οργανώσεων κατά των αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, απειλώντας με αντίποινα, ενώ την ίδια στιγμή η ιρακινή κυβέρνηση ανησυχεί για μια πιθανή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.
"Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις απειλές κατά των ανθρώπων μας, των στρατιωτών μας που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα, εάν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας", δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή David Senker.
Ερωτήθηκε σε σχέση με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αμερικανική απειλή για κλείσιμο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε.
"Δεν κάνουμε σχόλια για τις ιδιωτικές διπλωματικές συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών", δήλωσε στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας ότι η αμερικανική διπλωματία σκοπεύει να "συνεχίσει να εργάζεται" με τις ιρακινές αρχές για να "διασφαλίζει την προστασία" των αμερικανικών συμφερόντων.
Αρκετές πολιτικές και διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχε δώσει τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ: ή οι επιθέσεις σταματούν ή η Ουάσινγκτον κλείνει την πρεσβεία της και ανακαλεί τους 3.000 στρατιώτες και τους διπλωμάτες της.
Η ιρακινή κυβέρνηση εκδήλωσε επίσημα την δυσαρέσκειά της χθες, Τετάρτη, κρίνοντας "επικίνδυνη" μια ενδεχόμενη αμερικανική αποχώρηση, η οποία μπορεί σύμφωνα με την άποψή της να οδηγήσει στην αποχώρηση άλλων χωρών που μετέχουν επίσης στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Χθες βράδυ, οι κουρδικές αρχές του Ιράκ κατηγόρησαν φιλοϊρανικές ομάδες ότι στόχευσαν με ρουκέτες τις αμερικανικές δυνάμεις στο Κουρδιστάν.
Ανάλογες εκτοξεύσεις ρουκετών είναι συχνές εδώ και μήνες στο Ιράκ, κυρίως ρουκέτες που κατευθύνονται στην αμερικανική πρεσβεία.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Ιράκ είναι οι υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές που υπονομεύουν την ασφάλεια και πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των ΗΠΑ.
Τα όπλα δεν είναι υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης και αυτές οι ομάδες συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες κατά της πρεσβείας μας και να επιτίθενται σε Αμερικανούς", δήλωσε ο David Senker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης