Ινδία (Έρευνα): Το 8% των ασθενών ευθύνεται για το 60% των μολύνσεων κορωνοϊού

Ινδία (Έρευνα): Το 8% των ασθενών ευθύνεται για το 60% των μολύνσεων κορωνοϊού
Στην Ινδία, μια χώρα 1,3 δισεκ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 6,3 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 98.000 θάνατοι από την Covid-19
Το 8% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην Ινδία ευθύνονται για σχεδόν το 60% των μολύνσεων σε όλη τη χώρα, ένα γεγονός που καταδεικνύει την απειλή που συνιστούν αυτοί οι "υπερμεταδότες", σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα 1/10 στη δημοσιότητα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science, δείχνει επίσης ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών φαίνεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του ιού.
Στην Ινδία, μια χώρα 1,3 δισεκ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 6,3 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 98.000 θάνατοι από την Covid-19.
Σύμφωνα με τον Ramanan Laxminarayan, τον επικεφαλής της έρευνας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 70% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν δεν μετέδωσαν την ασθένεια σε καμία επαφή τους.
Μια πολύ μικρή ομάδα φορέων, το 8%, ευθυνόταν για το 60% των κρουσμάτων.
Οι Ινδοί ερευνητές μελέτησαν τον Αύγουστο τον τρόπο μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με 85.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Tamil Nadu, στη νότια Ινδία.
Ο πληθυσμός των δύο κρατιδίων ανέρχεται στα 118 εκατομμύρια.
 "Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στην άρση των μέτρων καραντίνας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι όλα τα άτομα δεν μεταδίδουν (τον ιό) με τον ίδιο τρόπο και επίσης ότι τα παιδιά παίζουν πιθανώς σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα της μετάδοσης", εξήγησε ο Laxminarayan.
Στη μελέτη συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, οι οποίοι ιχνηλατούσαν επαφές των ασθενών κατά τους έξι τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ο Laxminarayan, ο οποίος είναι διευθυντής του Center for Disease Dynamics, Economics & Policy της Ουάσινγκτον.
Η Covid-19 έπληξε αρχικά τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ινδίας, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, όμως πλέον έχει επεκταθεί στις αγροτικές ζώνες, όπου το σύστημα υγείας είναι πιο εύθραυστο.
Τον Μάρτιο η ινδική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρή καραντίνα, όμως χαλάρωσε τα μέτρα στις αρχές Ιουνίου, ώστε να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS