Κορωνοϊός: O 1 στους 2 Γερμανούς ανησυχεί για τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας

Κορωνοϊός: O 1 στους 2 Γερμανούς ανησυχεί για τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας
Πάνω από τους μισούς Γερμανούς ή ποσοστό 53% ανησυχούν πολύ για πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού
Πάνω από τους μισούς Γερμανούς ή ποσοστό 53% ανησυχούν πολύ για πιθανές μακροχρόνιες συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η ανησυχία είναι μεγάλη για το 34% ή πολύ μεγάλη για το 19%.
Λίγο ανησυχεί το 30% και πολύ λίγο το 15%.
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Ινστιτούτου Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Ο γενικός φόβος μόλυνσης από τον ιό έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα προ μηνός.
Το 36% των Γερμανών ανησυχεί τώρα πάρα πολύ ή πολύ ότι αυτοί ή μέλη της οικογένειάς τους θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κοροναϊό (+10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο).

Ενας στους τέσσερις αισθάνεται μοναξιά
Για σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) αυτή η ανησυχία είναι προς το παρόν λίγο μεγάλη ή μικρή (-9 σε σχέση με την προγούμενη έρευνα του ΑRD).
Κάθε τέταρτος Γερμανός (24%) αισθάνεται πιο συχνά μοναξιά από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ το 76% δεν αισθάνεται περισσότερη μοναξιά.
Το αίσθημα της αυξανόμενης μοναξιάς είναι πιο συνηθισμένο στους νέους: το 30% των ηλικιών 18 έως 39 ετών αισθάνεται μοναξιά πιο συχνά από πριν.
Για τους άνω των 65 ετών το ποσοστό είναι 25% και για τις ηλικίες μεταξύ 40 έως 64 ετών το ποσοστό της αίσθησης μοναξιάς ανέρχεται στο 21%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS