Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Πάτρα ως βιώσιμο πρότυπο τουρισμού από το Επιμελητήριο Αχαϊας

tags :
Η Πάτρα ως βιώσιμο πρότυπο τουρισμού από το Επιμελητήριο Αχαϊας
Το Επιμελητήριο Αχαϊας οργάνωσε ένα Ταξίδι Εξοικείωσης εκπροσώπων του Τουριστικού Κλάδου (Fam Trip) στη γοητευτική Πάτρα
Στη δημιουργία βιώσιμων τουριστικών πακέτων εστιάζει, με σειρά δράσεων, το Επιμελητήριο Αχαϊας, ξεφεύγοντας από το κλασσικό τουριστικό μοντέλο “Ήλιος, Θάλασσα και Άμμος”.
Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, πρωτίστως μέσω του Θεατρικού Δικτύου NeTT, του Προγράμματος Interreg IV Greece – Italy 2014-2020, οργάνωσε ένα Ταξίδι Εξοικείωσης εκπροσώπων του Τουριστικού Κλάδου(Fam Trip) στη γοητευτική Πάτρα.
Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Προγραμματισμό του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» (Interreg) προτάσσεται η στήριξη συνεργιών, μέσω κοινών εταιρικών σχημάτων, με γνώμονα την ισορροπημένη οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κάνοντας χρήση των ευρωπαϊκών αυτών πόρων, το Επιμελητήριο Αχαϊας μέσω της Αναπτυξιακής της, προχώρησε στην «Παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιοποίησης αρχείων σχετικών με το Καρναβάλι της Πάτρας, ως μοναδικής ψηφιακής συλλογής» στα πλαίσια του έργου «SPARC» του προγράμματος.
Λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση του πολυχώρου που δημιουργήθηκε στα Παλαιά Σφαγεία της πόλης, με στόχο να καταστεί κόμβος δημιουργικότητας στους άξονες του Πατρινού Καρναβαλιού και του Θέατρου Σκιών (που η ελληνική του εκδοχή “γεννήθηκε” στην Πάτρα), το Επιμελητήριο διοργάνωσε ένα 3ήμερο Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στην περιοχή.
Το Fam Trip που στόχευε καθαρά στην προβολή και ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην στην τρίτη μεγαλύτερη πρωτεύουσα της χώρας, περιλάμβανε επισκέψεις, σε σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, εμπορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το εύρος και τη δυναμική της Πολιτιστικής, Δημιουργικής, Ιστορικής, Γαστρονομικής και Φυσικού κάλους κληρονομιάς της περιοχής που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συμπαγούς και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος.

Οι επισκέπτες του Fam Trip ξεναγήθηκαν:

* Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Αγ. Ανδρέα και την Ιερή Πηγή.
*    Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με σπουδαία ευρήματα Μυκηναϊκής, Ρωμαϊκής και Ελληνιστικής εποχής.
*    Στην έκθεση «Εκ-Μαγεία» που σχετίζεται με τις κατασκευές του Καρναβαλιού και «Μεταμόρφωσης – Μέθεξις» που αφορά ομαδική έκθεση Πατρινών καλλιτεχνών. Εκθέσεις που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ του συναφούς έργου SPARC του ίδιου προγράμματος Greece – Italy 2014-2020.
*    Στο Κάστρο Πατρών χτισμένο πάνω στην Αρχαία Ακρόπολη
*    Στο Ρωμαϊκό Θέατρο – Ωδείο της Πάτρας.
*    Στο πρόσφατα ανεσκαμμένο τμήμα του Ρωμαϊκού Σταδίου.
*    Στην υπαίθρια θεατρική παράσταση «Πάτρα η πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» που διοργανώθηκε από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών στο πλαίσιο του έργου NeTT.
*    Στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων που κατασκευάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ και είναι ακόμα σε λειτουργία.
*    Στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss και το Αυτοκρατορικό Κελάρι, όπου πραγματοποιήθηκε και Οινογνωσία και
*    Σε εστιατόρια με τοπικές συνταγές και προϊόντα για γευσιγνωσία, όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Πηγή: www.tourismotoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης