Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα επιστολή του Γραφείου Προϋπολογισμού στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

tags :
Νέα επιστολή του Γραφείου Προϋπολογισμού στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις
Ο ΕΦΚΑ δεν έχει αποστείλει τα στοιχεία όσον αφορά τα αιτήματα συνταξιοδότησης για το δεύτερο τρίμηνο του 2020
Συνέχεια στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων του ΕΦΚΑ δίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με νέα επιστολή του στον φορέα.
Σύμφωνα με Πηγές του Γραφείου Προϋπολογισμού, μέχρι σήμερα 2 Οκτωβρίου το Γραφείο δεν είχε λάβει τα στοιχεία των εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.
Για το λόγο αυτό, απέστειλε νέα επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όπου υπενθυμίζει τη δέσμευση του ΕΦΚΑ (με σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στις 15 Σεπτεμβρίου) να κοινοποιήσει τα σχετικά στοιχεία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στην έκθεση δευτέρου τριμήνου του Γραφείου Προϋπολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Σεπτεμβρίου, απουσίαζαν τα στοιχεία εκκρεμών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ για το διάστημα αυτό, ούτε για τις κύριες ούτε για τις επικουρικές, αλλά καταγράφονταν αποκλειστικά οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις.
Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου 2020 υπήρχαν καταγεγραμμένες 160.959 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις. Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριων συντάξεων ανέρχονταν στις 117.876 στο τέλος Ιουνίου, από 105.850 τέλος Μαρτίου.
Η εκτιμώμενη δαπάνη εκκρεμών συντάξεων ανερχόταν στα 488 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Γραφείου Προϋπολογισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια τον διοικητή του ΕΦΚΑ, δεν δόθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2020.
Ο ΕΦΚΑ απέδωσε το γεγονός σε τεχνικά προβλήματα, έχοντας δεσμευθεί για την αποκατάσταση της ροής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης