Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελλάδα - Βουλγαρία: Πλήρης σύμπτωση απόψεων στις βασικές πτυχές του Μεταναστευτικού Συμφώνου

Ελλάδα - Βουλγαρία: Πλήρης σύμπτωση απόψεων στις βασικές πτυχές του Μεταναστευτικού Συμφώνου
Σύμπτωση απόψεων Ελλάδας - Βουλγαρίας, στις βασικές πτυχές του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου
Πλήρης σύμπτωση απόψεων ως προς τα θεμελιώδη σημεία της πρότασης για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Hristo Terziyski.
Ο Βούλγαρος υπουργός επισκέφθηκε σήμερα την Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του κ. Κουμουτσάκου και είχε επαφές και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Κατά τη συνάντηση του κ. Terziyski με τον κ. Κουμουτσάκο, παρόντος του πρέσβη της Βουλγαρίας στην Αθήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της αλληλεγγύης που οφείλουν να εκφράζουν τα κράτη μέλη και των υποχρεώσεων των χωρών πρώτης γραμμής, «πρέπει να αντιμετωπιστεί στη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.
Οι κ. Κουμουτσάκος και Terziyski συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών και να διαμορφώσουν μια κοινή γραμμή και στάση στη διαπραγμάτευση.
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε απόφαση της χώρας του να υποδεχθεί συνολικά 70 ασυνόδευτους ανήλικους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης