Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναδρομικά μισό δισ. ευρώ και στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Αναδρομικά μισό δισ. ευρώ και στους συνταξιούχους του Δημοσίου
Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία θεσπίζεται το ακατάσχετο των αναδρομικών των συνταξιούχων
Κατατέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου στη Βουλή τροπολογίες με τις οποίες θεσπίζεται το ακατάσχετο των αναδρομικών των συνταξιούχων, ενώ ρυθμίζεται και το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των επαγγελματικών αθλητικών ομάδων.
Η τροπολογία ανοίγει έτσι το δρόμο για την καταβολή των αναδρομικών μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς η κυβέρνηση να αναμένει πλέον πότε θα εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκκρεμεί και αφορά στις διεκδικήσεις του δημοσίου τομέα, όπως αντίστοιχα είχε κρίνει το ΣτΕ για τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς».
Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε περίπου 900.000 συνταξιούχους μέσα στο δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου.
Mαζί δε με τα 900 εκατ. ευρώ που θα δοθούν όπως έχει ψηφιστεί για δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα, το ποσό που προβλέπεται για τους συνταξιούχους θα φτάσει στο 1,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης