Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ξεχάστε τον Trump και τις εκλογές στις ΗΠΑ - Η εξασθένηση του QE της Fed o μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Wall Street

tags :
BofA: Ξεχάστε τον Trump και τις εκλογές στις ΗΠΑ - Η εξασθένηση του QE της Fed o μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Wall Street
Σύμφωνα με την BofA, καταλύτης εξελίξεων για το δ’ τρίμηνο θα είναι το spread στα ομόλογα υψηλής απόδοσης, τα εταιρικά κέρδη ανά μετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκλογές, αλλά κυρίως το QE της Fed
Το spread στα ομόλογα υψηλής απόδοσης, τα εταιρικά κέρδη ανά μετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκλογές, η πορεία της υγείας του Trump, αλλά κυρίως το QE της Fed θα αποτελέσουν τους βασικούς καταλύτες εξελίξεων για τη Wall Street το δ’ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Bank of America.
Στο Flow Show report της Bank of America, αποτυπώνονται οι εκροές της προηγούμενης εβδομάδας (11 δισεκ. δολ. σε μετοχές, 2,1 δισεκ. δολ. σε ομόλογα, 0,3 δισεκ. σε χρυσό και οι συνεχιζόμενες εκροές από ταμεία χρηματαγοράς ύψους 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων).
Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη εκροή σε ομόλογα εδώ και πέντε μήνες, μια τεράστια ρευστοποίηση ομολόγων υψηλής απόδοσης, καμία ρευστοποίηση ομολόγων επενδυτικής βαθμίδα (εισροή 3,9 δισ. δολ.).
Οι ισχυρές εισροές σε τεχνολογικές μετοχές συνεχίζονται (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ οι εισροές σε ομόλογα και μετοχές που συνδέονται με τις αναδυόμενες αγορές τείνουν να αυξάνονται (εισροές 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες 7 εβδομάδες).
Στη συνέχεια, η BofA επισημαίνει δύο πρόσφατα ρεκόρ:
Αφενός το νέο ιστορικό υψηλό στον δείκη Nikkei 500, τον νέο δείκτη που δεν πρέπει να συγχέεται με τον Nikkei 225.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης μεταβλητότητας του ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου «χτυπά» ιστορικά χαμηλά, παρά το ρεκόρ εκδόσεων ύψους 4 τρισεκ. δολ. το 2020, το ομοσπονδιακό έλλειμμα 25% και την εκρηκτική άνοδο στο χρέος, στο ύψος του 100% επί του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά το 4ο τρίμηνο, η BofA αναφέρει τα εξής:
Ο S&P 500 θα δοκιμαστεί, καθώς μένει να ανακαλυφθεί ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, να αποφασιστεί το νέο δημοσιονομικό πακέτο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και να προσδιοριστούν τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών.
Σε σχέση με τις τράπεζες και τον κλάδο της Ενέργειας, το spread των ομολόγων υψηλής απόδοσης θα αυξηθεί, ενώ τράπεζες και Ενέργεια θα ενισχυθούν από πιθανές συγχωνεύσεις, δεδομένης της δυσχερούς αποτίμησής τους.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την BofA, καταλύτης εξελίξεων για το δ’ τρίμηνο θα είναι το spread στα ομόλογα υψηλής απόδοσης και τα εταιρικά κέρδη ανά μετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις νέες παραγγελίες της Κίνας και τις κορεατικές εξαγωγές να είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, την ίδια στιγμή που ο δείκτης παραγγελιών / αποθέματος στις ΗΠΑ είναι σε υψηλό δεκαετίας.

Από την άλλη, η BofA επισημαίνει άλλους δύο παράγοντες που πραγματικά μπορεί να ρίξουν το χρηματιστήριο στα τάρταρα.
Ο πρώτος καταλύτης είναι οι επερχόμενες εκλογές, με τη ζήτηση για όλο και περισσότερες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, ελλείψει ενός νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης να εντείνεται.
Τυχόν επικείμενες επιθετικές ενέσεις ρευστότητας της Fed θα ευνοούσαν τις τεχνολογικές έναντι των κυκλικών μετοχών.

Tι πρέπει, όμως, να φοβούνται πιο πολύ οι επενδυτές;
Το γεγονός ότι μετά από 8,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που έριξε η Fed στην αγορά και 183 μειώσεις επιτοκίων σε ετήσια βάση, το QE αναμένεται να εξασθενήσει (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2020).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης