Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Macron δεσμεύεται να καταπολεμήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Politico: Ο Macron δεσμεύεται να καταπολεμήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ
O Macron σε ομιλία του αναφέρθηκε στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό που έχει διεισδύει στη γαλλική κοινωνία
Ο Γάλλος Πρόεδρος Macron δεσμεύεται να καταπολεμήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ αναφέρει το Politico.  
O Macron σε ομιλία του αναφέρθηκε στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό που έχει διεισδύει στη γαλλική κοινωνία.
Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ένα μείγμα κατασταλτικών μέτρων για να ικανοποιήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους.
Περιλαμβάνουν σχέδια για την εκπαίδευση ιμάμηδων στη Γαλλία και για τον περιορισμό της εκπαίδευσης στο σπίτι και την επιρροή ξένων χωρών στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Γαλλίας, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει τον Δεκέμβριο.
«Πρέπει να επιτεθούμε στον ισλαμικό φωνταμενταλισμό», είπε ο Macron στην αρχή της ομιλίας του, η οποία υποτίθεται ότι αντιμετώπιζε όλες τις μορφές «αυτονομισμών», όπως θρησκευτικές αιρέσεις, την ακροδεξιά, αλλά κατέληξε να αφορά μόνο τον ισλαμισμό.
Είπε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη να οικοδομηθεί «ένα Ισλάμ του Διαφωτισμού» στη Γαλλία.
Από την αρχή της προεδρίας του, ο Macron πιέστηκε από επικριτές - κυρίως από τη δεξιά και την ακροδεξιά - να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφάλειας, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα που θέτει ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός.
Το θέμα θα προβληθεί έντονα στη δημόσια συζήτηση μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2022, όπου ο Macron είναι πιθανό να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την ακροδεξιά Marine Le Pen.
Η θέση του Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία υπήρξε σοβαρό ζήτημα από τότε που ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους Γάλλους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών να φορούν «επιδεικτικά» θρησκευτικά σημάδια, που ερμηνεύονται ευρέως ως ένας τρόπος απαγόρευσης της μουσουλμανικής μαντίλας.
Ο Macron αναγνώρισε το βάρος του αποικιακού παρελθόντος της Γαλλίας στη σχέση του με τους μουσουλμάνους πολίτες και την ανάγκη του κράτους να επανεπενδύσει στα προάστια όπου ζουν οι περισσότεροι μετανάστες, λέγοντας ότι η Δημοκρατία απέτυχε τις τελευταίες δεκαετίες.
«Χτίσαμε δυστυχία και δυσκολίες, συγκεντρώσαμε τους πληθυσμούς ανάλογα με την εθνική τους προέλευση», δήλωσε ο Macron.
Οι μουσουλμάνοι νέοι της Γαλλίας υποφέρουν δυσανάλογα από την ανεργία και τη δυσκολία να βρουν στέγη έξω από τα προάστια γκέτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης