Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Σε κίνδυνο η γαλλική οικονομία – Υπερβολική αύξηση δαπανών και χρέους

Villeroy (ΕΚΤ): Σε κίνδυνο η γαλλική οικονομία – Υπερβολική αύξηση δαπανών και χρέους
Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική με τις δαπάνες και το χρέος που δεν συνδέονται με την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Γάλλος τραπεζίτης
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της γαλλικής οικονομίας κρούει ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau.
Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική με τις δαπάνες και το χρέος που δεν συνδέονται με την υγειονομική κρίση, τόνισε ο Γάλλος τραπεζίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Η κυβέρνηση πρέπει να γίνει «πιο αποτελεσματική» καθώς ο ρυθμός των δαπανών, αφαιρώντας τα μέτρα για τον Covid-19, επιταχύνεται πάρα πολύ γρήγορα, σημείωσε ο Villeroy.
Όταν η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε lockdown σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού την άνοιξη του 2020, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δεσμεύθηκε να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους «ανεξάρτητα από το κόστος».
Η τήρηση αυτής της υπόσχεσης σήμαινε αύξηση των δαπανών ταυτόχρονα με την κατάρρευση της οικονομίας, επισημαίνει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος θα φθάσει στο 117% του ΑΕΠ το 2020 από 98% το 2019.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire έχει δεσμευθεί, πως κυβερνητική προτεραιότητα παραμένουν η απασχόληση, οι επενδύσεις και η οικονομική ανάκαμψη.
«Όλο το χρέος που συνδέεται με αυτήν την κρίση είναι επενδύσεις.
Θα πρέπει να επιστραφεί, το έλεγα πάντα. Αλλά αυτή η ανταμοιβή θα έρθει όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Le Maire.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης